Recenie: Drakendal – Kristien Dieltiens & Seppe Van Den Berghe

on

‘Drakendal’ is het nieuwste boek van auteur Kristien Dieltiens, met illustraties van haar zoon Seppe Van Den Berghe.

Het verhaal gaat over Barn, een jongen die van alles bang is en daardoor wordt hij door de andere Boomkinderen ‘twijgje’ genoemd. Barn heeft wel iets met bijen, hij durft er als enige de honing te halen. Hij praat ook met de vogels en de insecten.

draken3

Barn is vaak op pad met Neno, de twee vrienden kunnen goed met elkaar opschieten en samen rijden ze paard. Wanneer de twee samen op pad zijn bemerkt Barn plots een land achter de heuvels, waar ze nog nooit geweest zijn. Het is Drakendal, een land vol gevaar waar iedereen bang voor is. Niemand van de Boommensen heeft er ooit geweest.

Dan is het de dag van het grote feest. De twaalf Ouderlingen hebben opdrachten voor de Zaailingen, de negenjarige kinderen waaronder Barn en Neno. De bange jongen wordt op een gevaarlijke reis gestuurd. De Ouderlingen sturen Barn naar Drakendal, waar een grote opdracht op hem ligt te wachten..

draken2

‘Drakendal’ bevat een uitstekend fantasyverhaal voor lezers vanaf 11 jaar. Het is een boek over een jongen die geen twijgje meer wil zijn. Een spannend verhaal over een klein jongetje die moedig en sterk wil zijn en in zichzelf gelooft. Naast het mythisch verhaal van Kristien Dieltiens, bevat het boek mooie illustraties van Seppe Van Den Berghe.

ISBN: 9789462913486 – Hardcover – 306 blz. – Prijs: € 21,50 – Uitgeverij: De Eenhoorn

draken1