Boek in de kijker: De Reden Waarom – Roland Bergeys

Wat beweegt mensen ertoe om hun leven grondig te veranderen, of wat weerhoudt hen ervan: iets diep in henzelf, of doen derden dat? Is het een kwestie van onvoorwaardelijke gehoorzaamheid of rebellie?

Unieke dubbelroman van een meesterverteller

rolandDe personages in De reden waarom bewegen zich elk in een andere leefwereld die soms marginaal, dan weer verbazingwekkend doodgewoon lijkt. Het zijn oude, jonge, rijke of arme mensen, in hun persoonlijke strijd tegen het onrecht dat hen is aangedaan. Hun gevecht is er een van vallen, meesleuren, en al dan niet samen opstaan in een spanning die almaar crescendo oploopt. Dat alles in een dorp of een stad die de uwe zouden kunnen zijn. En o ja: de humor is gitzwart, de wanhoop galant.

ISBN: 9789401442862 – Paperback – blz. – Prijs: € 14,99 – Uitgeverij: Lannoo

Roland Bergeys (1954) is (theater)auteur. Zijn teksten werden onder andere gespeeld op het Europees Theaterfestival, in het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen (MUHKA), en in de Zoo in Antwerpen. Daarnaast schreef hij vier boeken die elk in dialoog staan met de wereldoorloggeschiedenis. Dit zijn ‘Gaan jullie ons nu doodschieten?’, ‘Oorlogsliefde’ (beide Lannoo) en ‘Aanvallen! – Het verhaal van Ward van het 13e’ (de Vries-Brouwers), De verdwijning van Anna Verduyn (Les Iles). In oktober 2018 verscheen de dubbelroman ‘De reden waarom’ (fictie) bij Lannoo.

De auteur won de Hendrik Prijs-prijs voor korte verhalen in 1996, interviewde in diverse theaters meer dan duizend kunstenaars in Radio Minerva’s Foyer voor wat men noemt een “levend publiek”, richtte de groep Uitgelezen Gezelschap op (Nekka-selectie ’03, Internationaal Festival Labadoux ’04, laureaat Stadsklank Antwerpen ’04), en richtte eveneens de muziekgroepen Berline en Borsalino op.

Advertenties