DVD in de kijker: Mr. Mercedes – Seizoen 1

Bij Sony Pictures Home Entertainment is het eerste seizoen van ‘Mr. Mercedes’ op dvd verschenen. De tiendelige reeks ‘Mr. Mercedes’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. De reeks werd geregisseerd door Jack Bender met Brendan Gleeson als de gepensioneerde detective Bill Hodges en Harry Treadaway als de gestoorde seriemoordenaar Brady Hartsfield.

sized_3827_szd_01_hr

Het verhaal

Een gestoorde seriemoordenaar rijdt met een gestolen Mercedes in op een heleboel wachtenden aan een jobbeurs. Een aantal mensen zijn dood, anderen raken ernstig gewond. Politierechercheur Bill Hodges heeft de leiding over het onderzoek en werkt tot aan zijn pensioen aan de zaak, maar geraakt geen stap dichter bij de dader.

Twee jaar later is Hodges gepensioneerd en de dader loopt nog steeds vrij rond. Het feit dat hij de dader nooit heeft kunnen pakken, vreet aan de ex-politierecercheur. Bill denkt er zelfs aan om zelfmoord te plegen.

sized_3827_szd_09_hr

Op een avond neemt de Mercedes-killer contact op met de gepensioneerde politierechercheur om hem aan zijn falen te herinneren. Hodges had twee jaar geleden beloofd om de moordenaar achter de tralies te brengen. De gepensioneerde detective is de pesterijen van de Mercedes-killer beu en besluit opnieuw het onderzoek te starten. Hodges zal niet rusten tot hij de gevaarlijke gek heeft gevonden…

sized_3827_szd_12_hr

‘Mr. Mercedes’ is een uitstekende reeks, gebaseerd op op het gelijknamige boek van Stephen King. Regisseur Jack Bender heeft knap werk afgeleverd en kon daarbij rekenen op een uitstekende cast bestaande uit o.a. Brendan Gleeson (The Harry Potter franchise, In Bruges, Gangs of New York), Mary-Louise Parker (Weeds, The West Wing), Harry Treadaway (Penny Dreadful) en Jharrel Jerome (Moonlight). Spanning van begin tot einde gegarandeerd met dit eerste seizoen. Goed nieuws voor de fans, er komt een tweede seizoen aan!

Technische gegevens dvd:

EAN: 8712609636857

Regisseur: Jack Bender

Acteurs: Brendan Gleeson, Mary-Louise Parker, Harry Treadaway, Jharrel Jerome

Duur: 505 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Mr. Mercedes – Seizoen 1’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op DVD