Recensie: Kids & the City – Eva Munnik

In ‘Kids & the City’ neemt Eva Munnik je mee op citytrip naar twaalf steden: Antwerpen, New York, Barcelona, Berlijn, Belgrado, Londen, Marrakech, Porto, Rome, Stockholm, Parijs en Rotterdam. Deze twaalf citytrips zijn perfect te doen met kinderen. Eva Munnik wijst je de weg naar alle kindvriendelijke plekken, die niet in reguliere gidsen staan. En naar bekende hotspots, maar dan met een twist zodat ze ook leuk zijn om te bezoeken met kinderen.

“Het idee voor dit boek ontstond in New York. Ik heb de stad samen met mijn man en onze zesjarige dochter bezocht. Ik ontdekte al snel dat je New York ook kunt bezoeken met kinderen. Ze hebben daar ondermeer XL speeltuinen, die in de zomer veranderen tot heuse waterspeeltuinen, enorme parken en het strand is vlakbij,” aldus Eva.

kids1Het boek bevat veel praktische informatie: hoe buggyproof zijn de steden, welke highlights zijn goed te doen met kinderen, wat zijn de go’s en no-go’s als je er met het hele gezin bent en waar is het fijnste verblijf met kinderen.

Eva Munnik: “Reizen met kinderen is anders, je kan geen hippe restaurants bezoeken en geen kilometers wandelen met kinderen. Maar er is in de wereldsteden toch zoveel leuks te doen voor de kinderen. In mijn boek geef ik gouden regels, overnachtingstips, fietsen met kinderen, leuke tips en dingen die je moet vermijden met kids. Per stad is er ook een overzicht hoe welkom je je voelt met kinderen, aangevuld met vele anekdotes.”

‘Kids & the City’ is een uitstekende gids vol nuttige tips en info voor ouders die met hun kroost grote steden willen bezoeken. De auteur reisde samen met haar dochter en man naar de leukste steden om precies uit te zoeken waar je moet zijn om als gezin te genieten van een verrassende citytrip. Het resultaat is dit handig boek vol met de beste insiderstips van locals, uitgewerkte dagprogramma’s, foto’s, illustraties en handige plattegronden.

Eva Munnik (1976) is auteur en freelancejournalist voor televisie en tijdschriften. Samen met Sofie van den Enk schreef ze De melkfabriek en De schoolfabriek. Van Eva Munnik verscheen eveneens De wereld rond in 10 jaar.

ISBN: 9789000362318 – Paperback  – 255 blz. – Prijs: € 20,00 – Uitgeverij: Unieboek/Het Spectrum

sized_sized_DSC_0199