Strip in de kijker: Oma Boma Special – F.C. De Kampioenen – Hec Leemans

on

Bij Standaard Uitgeverij verschijnen op regelmatige basis ‘Specials’ van F.C. De Kampioenen waarin een bepaalde stripfiguur in de kijker staat. Deze keer krijgt oma Boma, de moeder van Balthazar, haar eigen verzamelalbum.

Oma Boma is dé ster van drie spannende verhalen en ze speelt de hoofdrol in tal van spelletjes zoals kruiswoordraadsels, een woordslang, zoek de 12 verschillen, een heuse Kampioenen Sudoko en doe de Oma Boma test! Ook de recepten voor het zelf bereiden van een Kampioenencocktail en een Kampioenen Mojito vind je terug in dit dubbeldik album.

Oma Boma

oma5‘Oma Boma’ is het 14de album in de stripreeks van F.C. De Kampioenen en werd uitgebracht in 2000. In dit album maken we voor het eerst kennis met de moeder van Balthazar Boma.

Boma’s moeder komt op bezoek! De kranige dame is vast besloten om zich intens te bemoeien met het privé-leven van haar zoon. Om te beginnen moet hij breken met Mariah, zijn vriendin, die volgens mama niet geschikt is. Ze ziet meer in Carmen of Pascale. Al snel stuurt ze dan ook aan op een huwelijk met Pascale. Markske, die gelooft dat de zaak beklonken is, vertelt rond dat Boma en Pascale gaan trouwen. Hieruit volgt het ene misverstand na het andere… Pascale heeft inderdaad trouwplannen, maar haar toekomstige blijkt een ziekelijke seriemoordenaar te zijn.

Oma Boma Trainer

oma6In dit 62ste album in de reeks van F.C. De Kampioenen dient er zich een nieuwe trainer voor F.C. De Kampioenen aan: oma Boma.

Boma’s moema komt zich met de zaak bemoeien en zal voortaan het lot van de ploeg in handen nemen.  Niemand durft oma Boma tegenspreken, zeker Balthazar niet. De trainingen van oma Boma zijn keihard. De spelers krijgen een ijzeren discipline opgelegd. Iedereen raakt het tirannieke gedrag van oma Boma moe. Maar de dynamische oma zet echter door, ze is niet te stoppen. Op een dag komt ze niet opdagen en blijkt dat ze… ontvoerd is. Wie zit achter de ontvoering en waarom?

De verdwijning van Oma Boma

oma4Dit album werd in 2016 uitgebracht in de reeks ‘Vertongen & co’, de stripreeks die als spin-off van ‘F.C. De Kampioenen’ werd uitgebracht.

In ‘De verdwijning van Oma Boma’ besluit Markske een detectivebureau op te richten. Hij heeft in het verleden al ervaring gehad als detective, aan de zijde van inspecteur Porei. De eerste klant die zich meldt, is Fernand. Maar wanneer Fernand zijn probleem probeert uit te leggen, duikt Oma Boma op: Balthazar is verdwenen! Al snel blijkt dat de hond is ontvoerd.

Even later ondergaat Oma Boma hetzelfde lot. Zij verdwijnt op mysterieuze wijze. Mark mag meteen zijn tanden zetten in deze moeilijke opdracht. Maar al zijn onderzoeken leiden tot niets. Op aanraden van Paulien schakelt hij dan maar inspecteur Porei in. Op een dag komt er een dreigbrief van de ontvoerders. Ze eisen drie miljoen Bomaworsten voor de vrijlating van Oma Boma. Welk mysterie gaat hierachter schuil?

OMA BOMA SPECIAL – ISBN: 9789002266614 – 120 blz. – Prijs: € 12,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij