Strip in de kijker: Urbanus Filmspeciaal – Linthout & Urbanus

on

In het voorjaar van 2019 komt de tekenfilm ‘De Vuilnisheld’ van Urbanus uit in de bioscoop. In afwachting van de film is er bij Standaard Uitgeverij de ‘Filmspecial’ van Urbanus verschenen. Een superdik album met drie stripverhalen en tal van leuke spelletjes zoals een woordzoeker, maak zelf je Urbanus vouwfiguur, zoek de tien verschillen, zet de juiste tekstballon bij de juiste persoon en leer Urbanus zelf tekenen. De spelletjes en opdrachten staan allemaal in teken van de film.

De filmspecial bevat tevens de volgende stripverhalen: ‘Humorosaurus Rex’, ‘De zabberlipgekte’ en ‘Kogels en Jarretels’.

urba1De ‘Humorosaurus Rex’ is het 73ste album uit de reeks van ‘De avonturen van Urbanus’. Het album is voor het eerst verschenen in 2011.

De planeet Fluitek Esnok uit een naburig zonnestelsel blijkt de flauwste moppentappers van het heelal te hebben. De ministerraad op Fluitek Esnok besluit daar iets aan te doen en stuurt een ruimtetuig naar de aarde om er Cesar en Eufrazie op te pikken. Eufrazie brengt, nadat er in haar buik een Fluitek Esnokker wordt ingeplant, een ei op de wereld. Het ei transformeert al snel in een afschuwelijk monster, dat een spoor van dood en vernieling in het Pajottenland achterlaat…

‘De zabberlipgekte’

urba3In dit 97ste album blijkt er in de tabak en het bier van Tollembeek Zabberlippius te zitten, een spierverslapper die eigenlijk gebruikt wordt om bronstige olifanten te kalmeren. De burgemeester vaardigt een algemene drooglegging uit, een ramp voor de mannen van Tollembeek!

In het album volgen we een dag in het leven van Eufrazie die als poetsvrouw moet infiltreren bij de gangsters Giona en Mattia. Diezelfde dag in het leven van Cesar verloopt heel anders: in zijn zoektocht naar tabak en bier komt bij in aanraking met de gangsters Vincent en Jules. Tenslotte gaan we met Urbanus mee die na zijn avontuur in de Moulin Rouge ook terechtkomt bij Vincent en Jules. Uiteindelijk lopen de drie verhaallijnen mooi samen in een spannende en vooral hilarische plot!

‘De zabberlipgekte’ is een knap Urbanus-verhaal van de plezantste inwoner van Tollembeek, met een vette knipoog naar de film Pulp Fiction.

Kogels en Jarretels

urba4Ook het 85ste album ‘Kogels en Jarretels’ uit 2011 is terug te vinden in de ‘Filmspecial’.

Er breken slechte tijden aan voor de Tollembeekse criminelen, want detectivebureau ‘Eurby Detecty’ heeft zijn deuren geopend… Eurby (Urbanus) heeft het razend druk! Zijn secretaresse Marilyn heeft net zijn eerste kop koffie ingeschonken, of de telefoon rinkelt al. De zoveelste blonde vamp in nood… Haar stem klinkt hees en zwoel: ‘Eurby, ik heb je nodig!’…

‘Kogels en Jarretels’ is een spannende detectivestrip van Urbanus en Willy Linthout, het is een kruising tussen James Bond en de Pink Panther!

Urbanus – Filmspecial – ISBN: 9789002266621- Softcover – 120 blz. – Prijs: € 9,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij