DVD in de kijker: S.W.A.T. – seizoen 1

on

S.W.A.T. is de remake van de gelijknamige legendarische politieserie van Robert Hamner uit 1975. S.W.A.T. (Special Weapons and Tactics) zijn speciale teams bij de politie in de Verenigde Staten die worden ingezet voor bijzonder grote of moeilijke operaties.

In Los Angeles worden de teamleden van S.W.A.T. op een zekere avond ingeschakeld bij een overval. Er wordt over en weer geschoten en een zwarte tiener wordt per ongeluk neergeschoten door William “Buck” Spivey (Louis Ferreira) , de leider van de unit, en dat zorgt voor de nodige onrust in de buurt waar de schietpartij plaatsvond.

sized_3727_szd_09_hr

Om de gemoederen te bedaren wordt er een nieuwe leider aangeduid bij S.W.A.T. Het is ex-marinier Daniel ‘Hondo’ Harrelson (Shemar Moore),  een in Los Angeles geboren en getogen S.W.A.T.-sergeant die de leiding over het team krijgt.

Hondo wordt heen en weer getrokken tussen zijn loyaliteit aan de stad waar hij opgroeide en zijn plicht ten opzicht van zijn collega-politieagenten, maar hij heeft alles in zich om een prima leider en een brug te zijn tussen die twee werelden…

sized_3727_szd_05_hr

S.W.A.T. is een uitstekende politieserie vol actie en spanning. De cast bestaat uit o.a. Shemar Moore, Kenny Johnson en David Lim. Deze Amerikaanse actieserie is geschreven door Shawn Ryan, geproduceerd door Justin Lin en bevat maar liefst 22 afleveringen. Het eerste seizoen is bij Sony Pictures Home Entertainment verschenen in een zesdelige dvd-box. Met de komende feestdagen in het vooruitzicht misschien een tip als kadootje voor onder de kerstboom?

sized_3727_szd_07_hr

Technische gegevens dvd:

EAN: 8712609635539

Acteurs: MicheShannon, Kevin Spacey, Alex Pettyfer, Johnny Knoxville, Colin Hanks

Duur: 905 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Verwijderde scènes & bloopers

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘S.W.A.T. – Seizoen 1’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD