Recensie: Suske en Wiske – Boemerang – Steven Dupré & Conz

on

Sinds 2017 nodigt Standaard Uitgeverij een tekenaar en scenarist uit om een uniek verhaal over Suske en Wiske te schrijven en te tekenen. Zij brengen met het album een hommage aan Willy Vandersteen. Dit jaar is er met ‘Boemerang’ een strip verschenen van tekenaar Steven Dupré en scenarist Conz.

Vergeet de ‘klassieke’ Suske en Wiske figuren, Conz en Steven Dupré hebben met ‘Boemerang’ een nieuw, eigentijds verhaal gecreëerd, met de gekende personages in een 21ste eeuw-look.

Het verhaal

boem2Het verhaal speelt zich af in Boomerang City, een futuristisch alternatief universum waar Theofiel Boemerang, de man die in 1959 zijn debuut maakte in het album ‘De Texasrakkers’, president is. Theofiel werd ooit rijk door stofzuigers te verkopen. Om nog meer winst te maken produceert hij zelf stofzuigers en met meer winkels is er Boomerang Industries ontstaan.

De zakenman had nog niet genoeg en ging in de politiek. Hij werd president en schafte de democratie, de verkiezingen en het parlement af. Boomerang City is nu zo groot dat het tweederde van de planeet omvat.

Er is een epidemie uitgebroken in Boomerang City, veel mensen lijden aan het waanzinvirus. Professor Barabas heeft een antimiddel tegen dit virus gemaakt dat hij gratis wilde verspreiden, maar de professor is spoorloos verdwenen. Er is wel een antimiddel, maar dit wordt door Theofiel voor een zeer hoge prijs verkocht op de zwarte markt.

Het virus blijft zich verspreiden, tijd voor Suske, Wiske, tante Sidonia en Jerom om in actie te schieten. Zij moeten proberen de wereld te redden. Geen gemakkelijk opdracht voor onze vrienden, want Theofiel Boemerang heeft een heel leger ter beschikking om hen tegen te houden…

‘Boemerang’ is een verrassende strip met een bloedstollend verhaal. Suske en Wiske en hun vrienden zoals je ze nog nooit zag. Deze strip bevat een uitstekend verhaal, vol actie en met de nodige humor, dat boeit van begin tot einde. ‘Boemerang’ is een absolute aanrader voor elke Suske en Wiske fan!

ISBN: 9789002266287 – Softcover – 56 blz. – Prijs: € 7,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

boem1

Advertenties