Recensie: Vertongen & Co 25 – Operatie Frankenstein

De Stripreeks ‘Vertongen & Co’ is een spin-off van ‘F.C. De Kampioenen‘, de stripreeks waarvan onlangs het honderdste album is verschenen. ‘Vertongen & Co’, met Mark Vertongen in de hoofdrol, viert zijn zilveren jubileum met het vijfentwintigste album ‘Operatie Frankenstein’.

Het verhaal

vert2Professor Flessentrekker heeft een nieuwe uitvinding klaar en nodigt Markske uit als proefpersoon. Flessentrekker heeft een middel uitgevonden dat de hersenen stimuleert, de professor is in staat om van Mark de intelligentste man ter wereld te maken. Van een kieken een genie maken, als dat geen uitvinding is!

Maar er is echter ook nog de directeur van Global A.I., hij wil deze uitvinding in zijn bezit krijgen en voor veel geld verkopen aan het leger. 

De professor, Markske en Paulien zijn op de vlucht voor de gangsters en worden als vermist gesignaleerd. Oma Boma en inspecteur Porei starten een onderzoek naar onze verdwenen vrienden..

‘Operatie Frankenstein’ is opnieuw een leuk verhaal met het grootste kieken van F.C. De Kampioenen in de hoofdrol. Ook dit vijfentwintigste album is van de hand van het kwartet Hec Leemans, Wim Swerts, Luc Van Asten en François Corteggiani. Of het experiment van  professor Flessentrekker goed afloopt voor Mark Vertongen leest u in dit album. Amusement verzekerd!

ISBN: 9789002266508 – Softcover – 32 blz. – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

vert1

Advertenties