Recensie: Suske en Wiske 346 – Chronos en Chaos

‘Chronos en Chaos’ is het 346ste album uit de reeks van Suske en Wiske. Het scenario is van Peter Van Gucht met tekeningen van Luc Morjaeu.

Het verhaal

Er gebeuren rare dingen bij onze vrienden. Zo gaat bij Sidonia de tijd sneller vooruit dan normaal, bij Lambik staat de tijd stil en bij Jerom gaat de klok achteruit. Samen met Suske en Wiske gaan ze te rade bij professor Barabas. Het blijkt dat uit waarnemingen van over de hele wereld dat de tijd in de war is. De professor wil Suske, Wiske, tante Sidonia, Lambik en Jerom een klein stukje terugflitsen, net voor de tijd zich vreemd begon te gedragen. Maar zijn teletijdmachine doet vreemd door het tijdsprobleem en de vrienden blijven hangen in hun tijdreis en ze terughalen is door de storing niet mogelijk.

Ze zijn beland in het land van De Tijd. Daar halen de Gruizenaars speciaal zand voor Chronos, de God van de tijd, waarmee ze de tijdlopers vullen. De tijdlopers zorgen voor het tijdverloop op aarde en worden om beurten gedraaid. Maar door een ruzie tussen Chronos en Chaos, de God van de wanorde, kiezen de Gruizenaars de kant van Chaos en willen geen zand meer aanvoeren.

suske1Eén Gruizenaar staat nog aan de kant van Chronos en hij heeft de sleutel nodig om de tijdlopers te openen. Maar alleen Chronos heeft de sleutel en die zit opgesloten in het tijdslot. Als het zand in de tijdloper leeg is, zal de tijd voorgoed stoppen…

‘Chronos en Chaos’ is een stripverhaal waarin Suske en Wiske tot het uiterste moeten gaan om de aarde te redden. Ze gaan daarvoor tot in de diepste grotten en voeren een strijd tegen Chaos en de Gruizenaars om onze planeet te redden. Spanning verzekerd met dit nieuwe avontuur!

ISBN: 9789002265341- Paperback – 48 blz. – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij