Recensie: De Rode Ridder 261 – Het Bloedkleed – Willy Vandersteen, Marc Legendre & Fabio Bono

In 1959 verscheen met ‘Het Gebroken Zwaard’ het eerste album uit de reeks van De Rode Ridder van striptekenaar Willy Vandersteen. Zestig jaar later is de reeks nog steeds populair en samen met Suske en Wiske een van de meest succesvolle en langstlopende reeksen van Studio Vandersteen.

Deze maand is er met ‘Het Bloedkleed’ album nummer 261 verschenen, het scenario is van Marc Legendre, de tekeningen van Fabio Bono.

rode2Het verhaal brengt ons naar het stadje Delisse. Daar treffen we Johan en Allis aan op de plaatselijke markt. Ze ontmoeten er Khoja, die samen met zijn zoon Kasper een tapijthandel uitbaat. Khoja heeft net een discussie gehad met de Schout, die bestelde een duur wandkleed om zijn bezoekers te verbluffen, maar het tapijt zal nooit op tijd af zijn. Het probleem voor Khoja is dat enkel fijne kinderhanden het tapijt kunnen knopen en de tapijtenhandelaar heeft te weinig kinderen in dienst om het bestelde wandkleed van de Schout tijdig klaar te krijgen. Wanneer hij de fijne handen van Allis ziet, heeft de sluwe Khoja een plan om toch tijdig het wandkleed te kunnen leveren en zo zijn eigen vel te redden..

rode1‘Het Bloedkleed’ bevat net als de 260 vorige albums van De Rode Ridder een uitstekend verhaal, met een knap geschreven scenario van Marc Legendre en de tekeningen van Fabio Bono zijn echte pareltjes. De reeks rond De Rode Ridder staat garant voor spanning en avontuur. Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen, met de dappere Johan als De Rode Ridder. ‘Het Bloedkleed’ bevat alle ingrediënten wat een uitstekende strip nodig heeft, daarom wat De Boekenkast betreft: een aanrader!

ISBN: 9789002267253 – Paperback – 32 blz. – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij