Boek in de kijker: De Rode Ridder 1 – Integrale – Willy Vandersteen

rode2Eind 1959 verscheen met ‘Het Gebroken Zwaard’ het eerste album uit de reeks ‘De Rode Ridder’ van Willy Vandersteen.  Deze reeks is gebaseerd op Johan de Rode Ridder, een karakter uit de gelijknamige jeugdboekenreeks van Leopold Vermeiren. We zijn nu zestig jaar later en om dit jubileum te vieren worden er bij Standaard Uitgeverij de eerste 36 delen van deze reeks heruitgebracht. Elke twee maanden verschijnt er een integrale met zes strips.

Het eerste deel is inmiddels verschenen en bevat de eerste avonturen van De Rode Ridder uit het jaar 1959 en 1960. De strips zijn in de originele blauwe kleuren heruitgebracht, zoals ze toen verschenen zijn.

rode1Interessant is het 16 bladzijden tellend achtergronddossier in kleur, vooraan in het boek. Daar kom je als lezer meer te weten over de verhalen uit het boek, met originele tekeningen en covers. En als toemaatje krijg je bij elke integrale een prachtige ex libris, getekend door Fabio Bono.

Avonturen in dit deel:

  1. Het gebroken zwaard
  2. De gouden sporen
  3. Het veenspook
  4. De parel van Bagdad
  5. De vrijschutter
  6. Het wapen van Rihei

De integralen van De Rode Ridder is een must have voor elke fan. Velen zullen zeer tevreden zijn dat de eerste uitgaven van deze populaire reeks opnieuw uitgebracht worden. Het boek is uitgebracht met een harde kaft en is gedrukt op stevig kwaliteitsvol papier.

ISBN: 9789002267819 – Gebonden – 236 blz. – Prijs: € 34,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij