DVD in de kijker: Niet Schieten – Stijn Coninx

on

De Vlaamse film ‘Niet Schieten’ van regisseur Stijn Coninx is verschenen op dvd en blu-ray. Het scenario is een bewerking door Stijn Coninx en Rik D’hiet van het boek ‘Niet schieten, dat is mijn papa!’ dat David Van de Steen samen met Humo-journaliste Annemie Bulté schreef.

niet2

‘Niet Schieten’ vertelt het verhaal over de Bende van Nijvel, die tijdens een gewelddadige overval van 9 november 1985 op een filiaal van de warenhuisketen Delhaize in Aalst acht mensen doodschoot. De negenjarige David Van de Steen ziet hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten, hijzelf blijft zwaargewond achter.

niet3

De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden. Het wordt een lange en bij momenten hallucinante strijd…

niet4

‘Niet Schieten’ is een aangrijpende en ontroerende film over een jongen die zijn zus en ouders verliest tijdens een bloedige overval. De rol van David Van de Steen wordt uitstekend vertolkt door drie acteurs: de broers Mo en Kes Bakker en Jonas Van Geel. Ook Jan Decleir en Viviane De Muynck spelen hun rol met verve als de grootouders. Vooral grootvader ‘Petje’ doet er werkelijk alles aan om de daders te vinden, maar botst telkens weer op een muur  van tegenwerkingen van zowel het gerecht, de rijkswacht als de politie.

niet5

‘Niet Schieten’ is een drama over verdriet, ontgoochelingen, pijn en vooral onbegrip. Een uitstekende film over de laffe daden van een bende, de lijdensweg van David Van de Steen en een gerecht dat er alles aan doet om de waarheid nooit aan het licht te laten komen.

Technische gegevens dvd:

EAN: 8719372007730

Regisseur: Stijn Coninx

Acteurs: Jan Decleir, Viviane De Muynck, Inge Paulussen, Lucas van den Eynde, Jonas Van Geel, Tom Van Dyck, Mo Bakker, Kes Bakker, Wouter Hendrickx, Louis Talpe, Nico Sturm

Duur: 134 minuten

Taal: Vlaams

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Making of

Foto’s: Dutch FilmWorks

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Niet Schieten’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD