DVD in de kijker: Air Strike – Xiao Feng

on

De Chinese film ‘Air Strike’ van regisseur Xiao Feng speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Chinese Luchtmacht vecht onder gruwelijke omstandigheden tegen het machtige Keizerlijke Leger van Japan. Naast het trainen van Chinese soldaten geeft de Amerikaans Air Force-commandant Jack Johnson (Bruce Willis) leiding aan zijn eigen luchtvaarteenheid tegen de sterke Japanse troepen.

air3

Ondertussen weet een vermomde Japanse spion de tijdelijke hoofdstad Chongqing binnen te glippen. Hij doet een gedurfde poging om militaire blauwdrukken te stelen en het Chinese leger zo een grote tegenslag te leveren. Twee Chongqing-families, verwikkeld in een eeuwenlange strijd, komen bij elkaar in hun verzet tegen een gemeenschappelijke vijand, een toonbeeld van de Chinese vaardigheid om constante tegenspoed te doorstaan.

air2

In ‘Air Strike’ spelen naast de talrijke Chinese acteurs ook de Amerikaanse acteurs Bruce Willis en Adrien Brody een rol in deze oorlogsfilm. De film werd gedraaid als een gedenkteken voor de 70ste verjaardag van de geallieerde overwinning in de Tweede Wereldoorlog.

air4

Technische gegevens dvd:

EAN: 8719372006924

Regisseur: Xiao Feng

Acteurs: o.a: Bruce Willis, Adrien Brody en Ye Liu

Duur: 122 minuten

Taal: Engels en Mandarijn

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Dutch FilmWorks

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Air Strike’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD