DVD in de kijker: Will Tura – Hoop Doet Leven – Dominique Deruddere

on

Met ‘Hoop Doet Leven’ heeft regisseur Dominique Deruddere een mooie en ontroerende film gemaakt over het leven van Will Tura. Jean Kluger, die 50 jaar lang Wills producer en uitgever was, heeft Deruddere gevraagd om zijn visie over de artiest te verfilmen, met als resultaat deze prachtige, bijna anderhalf uur durende documentaire over Vlaanderens grootste zanger. Off screen horen we de warme stem van Jan Decleir, een andere levende legende, die Will ‘speelt’.

will4

‘Hoop Doet Leven’ begint bij de geboorte van Arthur Blanckaert (Will Tura) in 1940 en vertelt zijn levensverhaal tot in 1998. Aan de hand van privé foto- en filmmateriaal wordt voor het eerst een beeld geschetst van de persoonlijke kant van de artiest.

will5

Will blikt terug op zijn jeugd, zijn ouders, zijn broers Staf en Jean-Marie, zijn vrouw Jenny en natuurlijk zijn rijkgevulde carrière. Will schreef meer dan 500 liedjes, maakte 60 albums en scoorde 100 nummer 1 hits. Het geselecteerde archiefmateriaal vormt een verhaal op zich: niet zomaar een opsomming van historische gebeurtenissen in Vlaanderen, maar een emotionele trip down memory lane voor de toeschouwer.

will3

‘Hoop Doet Leven’ is een prachtige documentaire, met nooit eerder vertoonde foto’s en filmfragmenten, over het leven van een muzikaal monument. Want Will Tura is een, ondanks de vele successen, minzaam man die voor iedereen open staat. Hij beseft dat het dankzij de fans is dat hij zo’n unieke carrière achter de rug heeft. ‘Hoop Doet Leven’ geeft een mooi overzicht over het leven van de Keizer van het Vlaamse lied en is een absolute aanrader voor iedereen!

will2

Technische gegevens DVD:

EAN: 8719372007990

Regisseur: Dominique Deruddere

Duur: 86 minuten

Taal: Vlaams

Ondertiteling: Nederlands en Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: DFW

Extra’s: Interview met Will Tura

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

‘Will Tura – Hoop Doet Leven’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op DVD