Recensie: Olivia, Mijn geheimen – 1. Mijn nieuwe beste vriendin – Meredith Costain & Danielle McDonald

on

Bij Blloan Junior, een label van uitgeverij Ballon Media, is er met ‘Olivia, Mijn Geheimen’ een nieuwe reeks verschenen van Meredith Costain en Danielle McDonald, de respectievelijke auteur en illustrator van de succesvolle reeks ‘Ella, mijn dagboek’. ‘Mijn nieuwe beste vriendin’ is het eerste deel in deze gloednieuwe reeks.

olivia2Olivia woont samen met haar ouders, zus Ella, kleine broer Max en de hond Bob in een leuk huis. Olivia schrijft alle belangrijke dingen neer in haar speciale, geheime privéboek, een boek dat niemand mag lezen..

Het is bijna terug school en Lucy, de beste vriendin van Olivia, is verhuisd. Ze zal niet meer naar dezelfde school van Olivia gaan, en dat stemt haar triest. Gelukkig is er ook goed nieuws voor haar: ze krijgt een nieuwe slaapkamer op zolder. Olivia houdt van coole uitvindingen en kan op haar gloednieuwe kamer naar hartenlust experimenteren.

Op school is er nieuw meisje in de klas: Mathilde. Ze woont in het huis achter Olivia, daar waar haar BFF Lucy woonde. Mathilde ziet er wel leuk uit, maar ze doet raar en ze liegt tegen Olivia!

olivia3Waarom liegt ze en doet ze zo mysterieus? Olivia gaat samen met Ezel, de detectivekat (!) van de buren, op onderzoek uit. Want de nieuwsgierige Olivia wil meer te weten komen over het nieuwe buurmeisje…

‘Mijn Nieuwe beste vriendin’ is een leuk boek voor lezertjes vanaf 7 jaar. Het is een typisch meisjesboek met een leuk en knotsgek verhaal en mooie illustraties. ‘Mijn Nieuwe beste vriendin’ gaat over vriendschap, gekke uitvindingen, een mysterieuze bezoeker op de kamer van Olivia, kleffe boterhammen en veel meer..

Het boek is naar het Nederlands vertaald door Saskia Martens en is wat De Boekenkast betreft: een absolute aanrader!

Olivia, mijn geheimen – Mijn nieuwe beste vriendin | ISBN 9789403208787| Hardcover | 100 blz. | vanaf 7 jaar | Prijs: BE €9,99, NL €10,30 | Uitgeverij: Ballon Media