DVD in de kijker: Papillon – Michael Noer

on

‘Papillon’ van regisseur Michael Noer is een remake van de epische Frans-Amerikaanse avonturenfilm uit 1973, naar de gelijknamige semi-autobiografische roman van Henri Charrière.

pap3

De film vertelt het verhaal van Henri ‘Papillon’ Charrière (Charlie Hunnam), een kluiskraker uit de Parijse onderwereld, die ten onrechte beschuldigd wordt van moord. Charrière wordt in 1931 voor een levenslange gevangenisstraf verbannen naar Frans Guyana. Papillon wil kost wat kost zijn vrijheid herwinnen en sluit een deal af met de rijke Louis Dega (Rami Malek). In ruil voor de bescherming, gaat Louis akkoord om de ontsnapping van Papillon te financieren.

pap5

Onmenselijke omstandigheden, eenzame opsluitingen en continue dreigingen houden Henri niet tegen om ooit te kunnen ontsnappen uit de gevangenis. Na vele mislukte uitbraken worden Henri en Dega overgeplaatst naar het gevreesde Île du Diable; Duivelseiland.

pap4

Nog nooit wist iemand van dat eiland te ontsnappen, maar zelfs na 13 jaar gevangenschap is Henri niet te stoppen. Hij moet en zal op vrije voeten komen…

‘Papillon’ is een groots, meeslepend ontsnappingsdrama met een uitstekende Charlie Hunnam in de rol van Papillon, de man die geen rust zal kennen alvorens hij kan ontsnappen uit de gevangenis. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten, na afloop van de film worden de archiefbeelden vertoond van de echte Henri Charrière, en is een aanrader.

pap2

Technische gegevens DVD:

EAN: 8719372007716

Regisseur: Michael Noer

Cast: o.a. Charlie Hunnam, Rami Malek, Tommy Flanagan, Eve Hewson, Roland Møller en Nina Senicar

Duur: 128 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: DFW

Extra’s: Interviews

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Papillon’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op Blu-ray en DVD