DVD in de kijker: Girl – Lukas Dhont

De Belgische film ‘Girl’ werd geschreven en geregisseerd door Lukas Dhont. De film vertelt het verhaal van de 15-jarige Lara, die ballerina wil worden. Ondanks het feit dat Lara geboren is in het lichaam van een jongen, heeft ze zich altijd een meisje gevoeld. In de film zien we hoe Lara opgroeit en door haar geaardheid het niet gemakkelijk heeft om aanvaard te worden en haar gevoelens te uiten. Haar grote droom is een geslachtsoperatie en daar kijkt ongeduldig naar uit…

girl3

‘Girl’ is een ongelofelijk regiedebuut voor Lukas Dhont. De film opende in oktober 2018 de 45e editie van Film Fest Gent onder luid applaus en met lovende recensies. Sinds de wereldpremière in Cannes, waar ‘Girl’ naar huis ging met vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut, is de film aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière bezig – met een lange reeks van filmprijzen en nominaties. In december werd het speelfilmdebuut van Lukas Dhont nog bekroond met de European Discovery Award voor het beste Europese debuut. Daarnaast was de film bij de vijf genomineerden voor de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

girl5

De film is een intieme, gevoelige transgenderdrama met stuk voor stuk sterke acteerprestaties van de volledige cast, met in de hoofdrol Victor Polster, die op verbluffende wijze de rol van Lara vertolkt. ‘Girl’ is een film die je raakt in het binnenste van je ziel en waar je stil van wordt. In de bioscoop gingen bijna 300.000 bezoekers naar ‘Girl’ kijken, deze succesvolle film is bij Lumière uitgebracht op dvd en blu-ray.

girl4

Technische gegevens dvd:

EAN: 5407003481495

Regisseur: Lukas Dhont

Acteurs: Victor, Polster, Arieh Worthalter, Katelijne Damen, Oliver Bodart, Tijmen Govaerts, Valentijn Dhaenens

Duur: 106 minuten

Taal: Nederlands, Frans

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Lumière

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘Girl is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD