Boek in de kijker: Het Ruimteboek – Raman Prinja & Chris Wormell

on

Bij uitgeverij Lannoo is met ‘Het Ruimteboek’ een prachtige en groot (38x28cm) boek van Raman Prinja en Chris Wormell verschenen. Een boek waarin je als lezer meegenomen wordt op een reis rond de ruimte.

sized_ruim2‘Het Ruimteboek’ is ingedeeld in zeven grote hoofdstukken en laat ons kennis maken met o.a. het zonnestelsel, de zon, de sterren en het heelal. Het boek bevat zeer veel nuttige informatie, van zowel het ontstaan als het vermoedelijke einde van het heelal. 

Het heeft de mens altijd geïnteresseerd om meer te weten over de ruimte en dankzij dit boek krijg je als lezer antwoorden op vragen zoals Wat zijn kometen?, wat is de snelheid van het licht?, wat zijn dwergplaneten?, zal de zon ooit stoppen met warmte geven?, wat gebeurde er tijdens de oerknal? en wat zijn van vallende sterren en zwarte gaten?

sized_ruim3Wist je dat de aarde zo’n 4,6 miljard jaar geleden is ontstaan? Dat Jupiter 1300 keer groter is dan de Aarde? Dat de zon een temperatuur heeft tot 15 miljoen °C in de kern? Dat het heelal minstens 1000 triljard sterren bevat? En dat er verspreid over het universum naar schatting 2000 miljard sterrenstelsels bestaan? Deze en nog veel meer opmerkelijke feiten lees in je ‘Het Ruimteboek’.

‘Het Ruimteboek’ is een zeer interessant boek en een absolute aanrader, je hoeft helemaal niet bezeten te zijn van het heelal om dit boek aan te schaffen. Alles wordt in duidelijke taal beschreven door auteur en hoogleraar astrofysica aan University College London Raman Prinja, met zeer fraaie illustraties van Chris Wormell.

ISBN: 9789401456968 – hardcover – 96 blz. – Prijs: € 25,99 – Uitgeverij: Lannoo