Recensie: Vrijmoed Eenvoud – Michaël Vrijmoed & Heikki Verdurme

Tweesterrenchef Michaël Vrijmoed uit Gent heeft met ‘Vrijmoed Eenvoud’ een zeer mooi en overzichtelijk kookboek, vol verrassende gerechten, geschreven. Voor Michaël is een kok maar zo goed als de basis die hij of zij beheerst. Gastronomie gaat de dag van vandaag over zowel de vakkennis, het eerbied voor het product als het terroir. Met dit boek keert de tweesterrenchef terug naar die basis, met als resultaat een kookboek waarmee iedereen aan de slag kan.

Vrijmoed laat zich inspireren door de gerechten uit zijn jeugd en zijn omgeving, maar ook door de reizen die hij de voorbije jaren maakte. ‘Vrijmoed Eenvoud’ bevat 52 recepten van bijzondere gerechten, waarmee je bij elke gelegenheid zal scoren.

Het kookboek is ingedeeld in negen hoofdstukken: Zeeland, Het Verre Oosten, Mijn Leermeesters, Vlaamse Ardennen, Familie, Thuis en met de Vrienden, Londen, De Kust, Ardennen en Westhoek.

vrij1Van Zeeuwse mosselen zoetzuur, gebakken inktvis met knoflookdip, bitterballetjes van rundswang, milkshake van banaan en cacao, wrap van lamsschouder, kroket van gekonfijte fazantenbout tot krokant gebakken knolselder met zeesla. Steeds opnieuw verrassende recepten, met de benodigdheden en de bereidingswijze vermeld én voorzien van de nodige info van Michaël zelf. De bijhorende foto’s van topfotograaf Heikki Verdurme zijn de kers op de taart!

‘Vrijmoed Eenvoud’ is een kookboek voor iedereen die van lekker eten houdt. Het is gewoonweg genieten van de eenvoudige gerechten uit het boek, die telkens toch verrassend zijn door Michaëls ‘touch of genius’

Michaël Vrijmoed

Michaël Vrijmoed opende in 2013 restaurant Vrijmoed in de Vlaanderenstraat in Gent. Acht maanden na de opening behaalde Vrijmoed een eerste Michelinster en in 2018 kwam er een tweede ster bij. In 2015 bekroonde Gault&Millau hem met de titel ‘Jonge Topchef van Vlaanderen’ en tijdens de jaren daarna werd Vrijmoed ook nog bekroond voor het beste vegetarische menu in de Benelux en het beste dessert van het jaar 2017.

ISBN: 9789401457514 – hardcover – 185 blz. – Prijs: € 29,99 – Uitgeverij: Lannoo

Advertenties