DVD in de kijker: Sobibor – Konstantin Khabenskiy

on

De aangrijpende film ‘Sobibor’ van regisseur Konstantin Khabenskiy vertelt het waargebeurde verhaal van Alexander Pechersky, één van de grootste Russische helden van de Tweede Wereldoorlog. De Joodse Sovjet-officier Pechersky is krijgsgevangene in kamp Sobibor, één van de vier vernietigingskampen in Polen. Daar organiseert hij op 14 oktober 1943 een opstand en ontsnapt, samen met honderden medegevangen, uit het kamp.

so2

Samen sluiten ze zich aan bij het verzet om de strijd tegen de Nazi’s te vervolgen. Hun eerste missie is geslaagd; de Nazi’s voelen de massaontsnapping als intens gezichtsverlies, Sobibor wordt uiteindelijk gesloten en met de grond gelijk gemaakt.

so4

‘Sobibor’ laat nogmaals zien welke gruwelijke feiten er zich hebben afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. In dit vernietigingskamp zijn er minstens 170.000 joden vergast, vele anderen werden er vernederd, mishandeld en willekeurig doodgeschoten.

so3

Konstantin Khabenskiy is niet alleen regisseur, hij speelt ook de rol van de Russische Rode Legerluitenant Aleksander Petsjerski. ‘Sobibor’ is een uitstekende film over gebeurtenissen uit het verleden die nooit vergeten mogen worden. De film is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

so5

Technische gegevens dvd:

EAN: 8719372006825

Regisseur: Konstantin Khabenskiy

Acteurs: o.a. Konstantin Khabenskiy, Christopher Lambert en Mariya Kozhevnikova

Duur: 110 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: DFW

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Sobibor’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD

 

Advertenties