DVD in de kijker: STHLM Requiem – Seizoen 1

on

Bij Lumière is de Zweedse serie ‘STHLM Requiem’ op DVD verschenen en deze gloednieuwe reeks is tevens digitaal bekijken via lumiereseries.com. ‘STHLM Requiem’ is een Zweedse misdaadserie die gebaseerd is op de populaire boeken van Kristina Ohlsson.

sized_stok2

Het verhaal

Frederika Bergman (Liv Mjönes) heeft na een tragisch auto-ongeval een carrièreswitch gemaakt en is criminoloog geworden. Ze gaat aan de slag bij het speciale onderzoeksteam van de politie in Stockholm en moet samenwerken met de levende legende Alex Recht (Jonas Karlsson) en zijn rechterhand, de licht ontvlambare Peder Rydh (Alexej Manvelov). Recht en Rydh staan nu niet bepaald te wachten op een onervaren collega en Frederika wordt helemaal niet aanvaard in hun team.

sized_stok4

Maar wanneer Bergman het bij het rechte eind heeft in een zaak rond kinderen die worden gekidnapt, moeten haar collega’s hun mening herzien. Door haar eigen manier van werken wordt Frederika Bergman uiteindelijk toch aanzien als een gerespecteerd rechercheur.

sized_stok5

‘STHLM Requiem’ is opnieuw een uitstekende Scandinavische crimeserie, uitgebracht onder het label ‘Lumière Crime Series’. De mini-serie bestaat uit vijf afleveringen van 90 minuten en is een coproductie met het Gentse productiehuis Lunanime. In de derde aflevering zijn er gastrollen voor enkele Vlaamse acteurs, zoals Axel Daeseleire, Joke Devynck, Jurgen Delnaet, Natali Broods, Ronny Waterschoot en Camilia Blereau.

sized_stok3

Wie fan is van Scandinavische misdaadreeksen, kunnen we zeker deze nieuwe Zweedse serie aanbevelen. ‘STHLM Requiem’ staat garant voor uren spanning en wordt gebracht door een uitstekende cast. Elke aflevering behandelt één specifieke zaak, en iedere aflevering speelt zich een jaar na de vorige af. Eén zaak loopt als rode draad doorheen de hele serie.

Technische gegevens dvd:

EAN: 5407003481488

Regisseurs: Karin Fahlén en Lisa Ohlin

Acteurs: Alexej Manvelov, Axel Daeseleire, Joke Devynck, Jonas Karlsson, Liv Mjönes, Mikael Birkkjaer, Natali Broods, Ronny Waterschoot, Sanna Sundqvist

Duur: 450 minuten

Taal: Zweeds

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Lumière

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘STHLM Requiem’  is uitgebracht door Lumière en is verkrijgbaar op DVD en digitaal via lumiereseries.com

Advertenties