DVD in de kijker: The Girl in the Spider’s Web – Fede Álvarez

on

De thriller ‘The Girl in the Spider’s Web’ van regisseur Fede Álvarez is gebaseerd op het boek ‘Wat ons niet zal doden’ van David Lagercrantz. Het boek is een vervolg op de Millennium-trilogie van Stieg Larsson. De film is ook een sequel op ‘The Girl with the Dragon Tattoo’ uit 2011 en een reboot vanwege een nieuwe cast.

sized_3353_szd_09_hr

Het verhaal

Computergeleerde Frans Balder (Stephen Merchant) heeft met Firefall software ontwikkeld waarmee je toegang krijgt tot alle nucleaire wapens in de wereld. Hij heeft Firefall verkocht aan de CIA en beseft nu dat het nucleaire computerprogramma te gevaarlijk is, want iedereen kan zomaar met een druk op de knop de hele wereld verwoesten. Balder wil de software terug in zijn bezit krijgen en schakelt daarvoor computerhacker Lisbeth Salander (Claire Foy) in. Zij moet Firefall stelen van de overheid.

sized_3353_szd_12_hr

Maar Salander verliest de software aan een geheimzinnig Russisch netwerk, de zogenaamde ‘Spiders’. Lisbeth gaat hulp vragen aan Mikael Blomkvist (Sverrir Gudnason), de onderzoeksjournalist met wie ze ooit een relatie had. Maar hoe dieper Lisbeth Salander graaft, hoe harder ze met haar verleden geconfronteerd wordt. De ‘Spiders’ blijken een connectie te hebben met Lisbeths verleden..

gir2

‘The Girl in the Spider’s Web’ is een uitstekende thriller over spionnen, cybercriminelen en corruptie binnen de overheid. Het is een knap gefilmde actiefilm met de Britse Claire Foy (The Crown, First Man) in de rol van Lisbeth Salander. Deze film is verkrijgbaar op Blu-ray, dvd, 4K UHD, op aanvraag en digital download.

sized_3353_szd_16_hr

Technische gegevens dvd:

EAN: 8712609645248

Regisseur: Fede Álvarez

Acteurs: o.a. Claire Foy, Sverrir Gudnason en Sylvia Hoeks

Duur: 117 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘The Girl in the Spider’s Web’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op Blu-ray® , DVD, 4K UHD, op aanvraag en digital download

 

Advertenties