DVD in de kijker: Leave No Trace – Debra Granik

on

In ‘Leave No Trace’ leeft Will (Ben Foster) samen met zijn tienerdochter Tom (Thomasin McKenzie) al jarenlang onopgemerkt in Forest Park, een uitgestrekt natuurgebied in Portland. Ze overleven er dakloos in de natuur en redden zich perfect. Er is een zeer sterke vader-dochter band en ze voelen zich vrij en gelukkig. Tot ze ontdekt worden en het park moeten verlaten. Will en Tom moeten zich opnieuw aanpassen aan de maatschappij en daar heeft vooral Will het moeilijk mee. Hij wil zo graag zijn vrijheid hebben en dat lukt niet meer in hun nieuwe omgeving.

sized_3493_szd_13_hr

De drang naar de vrijheid is zo groot voor Will dat hij besluit om samen met zijn dochter opnieuw door de wildernis te trekken, opnieuw het avontuur tegemoet. Maar deze laatste is veranderd en is niet meer zo happig om met haar vader mee te gaan..

sized_3493_szd_10_hr

‘Leave No Trace’ is gebaseerd op het boek “My Abandonment” van Peter Rock. De film van regisseur Debra Granik is een mooie film, met prachtige beelden over een andere manier van leven. Weg van de maatschappij wil de vader samen met zijn dochter leven, in een bos, zonder luxe, maar wel met vrijheid.

sized_3493_szd_03_hr

‘Leave No Trace’ is een film die op geen enkel moment verveeld en waarvan je als kijker de nodige rust van krijgt en die aanzet tot nadenken. Ben Foster speelt zijn rol uitstekend, toch is het vooral Thomasin McKenzie die er met haar rol als tienerdochter er met kop en schouders bovenuit steekt.

leav1

Technische gegevens dvd:

EAN: 8712609638370

Regisseur: Debra Granik

Acteurs: o.a. Ben Foster, Thomasin McKenzie en Jeff Kober

Duur: 104 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 9 jaar

‘Leave No Trace’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op DVD

 

Advertenties