DVD in de kijker: Corgi – Ben Stassen & Vincent Kesteloot

on

De Belgische animatiefilm ‘Corgi’ vertelt het verhaal van Rex, een corgi die als schattige puppy terecht komt in Buckingham Palace. Daar wordt hij meteen de lievelingshond van de Queen. Rex is de Top Dog, een hoge eer voor een corgi in het paleis. Uiteraard zijn de andere Corgi’s en zeker Charlie, de beste vriend van Rex, jaloers. Want die droomt er al jaren van om de favoriete corgi van de Queen te worden.

cor3

Op een dag komen niemand minder dan Donald Trump en zijn vrouw Melania op bezoek bij Koningin Elisabeth. Ze hebben met Mitzy ook een corgi bij en wanneer deze laatste verliefd wordt op Rex, probeert die met alle middelen van haar af te raken. Rex ziet helemaal geen huwelijk met Mitzy zitten, hij wil zijn luxueus leventje als Top Dog niet kwijtspelen.

cor1

Maar dan gebeurt er iets tijdens een officieel diner met de Amerikaanse president en Rex wordt gestraft. Charlie ziet zijn kans en lokt Rex het paleis uit, de gevaarlijke straten van Londen op. Uiteindelijk belandt Rex in een dierenasiel, ver weg van alle luxe. Hij wilt koste wat kost naar huis, maar het pad terug naar het paleis is er eentje vol hindernissen en onverwachte ontmoetingen…

cor2

‘Corgi’ is geschreven door John R. Smith en Rob Sprackling en geregisseerd door Ben Stassen en Vincent Kesteloot. De film werd geproduceerd door de Belgische filmproductiefirma nWave.

cor6

Technische gegevens dvd:

EAN: 5412370837400

Vlaamse versie met stemmen van o.a. Clara Cleymans, Ivan Pecnik, An Lemmens, Thomas Van Goethem en Jelle Cleymans

Nederlandse versie met stemmen van o.a. Buddy Vedder, Bridget Maasland, Frans Limburg, Donna Vrijhof en Freek Vonk

Engelse versie met stemmen van o.a. Jack Whitehall, Iain McKee en Sheridan Smith 

Duur: 82 minuten

Taal: Engels, Nederlands, Vlaams

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar 

‘Corgi’ is uitgebracht door Belga Home Video en is verkrijgbaar op DVD, Blu-Ray en Digital HD