Recensie: Echte verhalen – De Buurtpolitie – 6. Brand! Brand! – Nix

on

‘De Buurtpolitie’ scoort niet alleen op televisie hogen ogen, ook de stripreeks is een enorm succes. De reeks startte eind 2017 en inmiddels is het zesde deel ‘Brand! Brand’ verschenen. Nix, het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn, zorgde opnieuw voor  het verhaal en de tekeningen.

buurt1Het verhaal begint wanneer het huis van Lucien, een alleenstaande bejaarde man, in lichterlaaie staat. De oorzaak van brand ligt aan de kachel, die is ontploft. Buurman Maurice is de hoofdverdachte want Lucien en Maurice liggen al jaren in ruzie met elkaar. 

De volgende dag moet de brandweer opnieuw uitrukken. Deze keer staat het huis van Maurice in brand. De oorzaak is opnieuw een ontplofte kachel. 

De buurtpolitie voert een onderzoek uit en niet veel later komt de ene na de andere brandmelding binnen en telkens ligt de oorzaak bij een ontplofte kachel. Zou Lucien of Maurice de schuldige zijn, of is dit het werk van een professionele pyromaan?

In ‘Brand! Brand’ staan commissaris Roger Berckmans en zijn team voor een zeer moeilijke opdracht. Dit zesde deel uit de reeks ‘Echte verhalen – De Buurtpolitie’ is net als de vorige albums een stripverhaal vol spanning en natuurlijk veel humor. Of ze de echte dader kunnen oppakken lees je in ‘Brand! Brand!’

ISBN: 9789002267437 – Paperback – 32 blz. – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij