Recensie: Oma Ondersteboven – Kristien Dieltiens & Isabelle Geeraerts

on

Bij uitgeverij De Eenhoorn is er het prentenboek ‘Oma Ondersteboven’ van Kristien Dieltiens, met illustraties van Isabelle Geeraerts, verschenen.

oma1Het verhaal gaat over Billie, een leuk en vrolijk meisje die haar oma in het rusthuis regelmatig bezoekt. Billie hangt graag ondersteboven, zo ziet de wereld er voor haar anders uit en ook haar oma is ondersteboven altijd mooi.

Oma heeft haar kleinkind gebeld om langs te komen en de twee vertrekken voor een weekend naar zee. Billie vindt het een reuze idee, haar mama en papa daarentegen begrijpen het niet. Ze vinden oma te oud om naar zee te rijden, maar ze doet toch haar zin.

Het wordt een bewogen trip naar zee voor oma en Billie. En ze leren onderweg Joe kennen, en oma valt voor zijn charmes…

oma2‘Oma Ondersteboven’ bevat een warm verhaal over de vriendschap tussen een oma en haar kleinkind. Samen beleven ze de gekste avonturen en oma wordt zelfs verliefd! Naast het prachtige verhaal van Kristien Dieltiens zijn de illustraties van de hand van Isabelle Geeraerts meer dan de moeite waard. Ze vormen de kers op de taart en in elke illustratie zitten katten verscholen. Een leuk extraatje voor de lezertjes om het alle katten op elke prent te vinden.

‘Oma Ondersteboven’ is een ideaal (voor)leesboek voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar.

ISBN: 9789462914049 – Hardcover – 40 blz. – Vanaf 5 jaar – Prijs: € 16,50 – Uitgeverij: De Eenhoorn