DVD in de kijker: Dirty God – Sacha Polak

on

Bij Cinéart is vanaf 23 augustus 2019 de film ‘Dirty God’ verkrijgbaar op dvd. ‘Dirty God’ is de eerste Engelstalige film van regisseur Sacha Polak en was de openingsfilm van het International Film Festival Rotterdam. De film werd ook geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Sundance Film Festival.

sized_6397-dirty-god-1

Jade (Vicky Knight), is een jonge Britse moeder die verminkt is door een zuuraanval door haar man. Ze woont met haar moeder en haar tweejarig dochtertje Rae in een arbeiderswijk in Londen. Haar moeder verdient haar kost met namaakspullen te verkopen..

sized_6401-dirty-god-5

Het verhaal begint wanneer Jade wordt ontslagen uit het ziekenhuis en wanneer ze thuis komt begint haar dochtertje te huilen. Rae blijft bij haar grootmoeder en Jade probeert, ondanks haar vele littekens en de starende blikken van zowat iedereen, de draad opnieuw op te pikken in haar leven. Ze gaat, met een dikke laag schmink op haar gezicht, opnieuw uit, ze neemt een baantje aan en probeert zelfs webcamseks. Allen met de nodige desillusies tot gevolg. Maar ondanks alle pijnlijke ervaringen laat de jonge vrouw zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden…

sized_6399-dirty-god-3

‘Dirty God’ is een film over een jonge moeder die de strijd aangaat tussen haar uiterlijke schoonheid en haar innerlijke waardigheid. Regisseur Sacha Polak heeft met deze film een aangrijpend portret gemaakt met een openingsscène die meteen de littekens in close up van Jade toont. Een moment dat je meteen als kijker bij de nek grijpt.

‘Dirty God’ is een film met indrukwekkende beelden over trauma’s, schoonheid, eenzaamheid, seksuele verlangens en zichzelf herontdekken. Zeker een aanrader!

sized_6402-dirty-god-6

Technische gegevens DVD:

EAN: 5051083149525

Regisseur: Sacha Polak

Acteurs: o.a. Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone, Katherine Kelly

Duur: 100 minuten

Taal: Engels 

Ondertiteling: Nederlands, Frans en Engels 

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital  5.1

Foto’s: Cinéart

Extra’s: Interviews met Vicky Knight en Sacha Polak

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Dirty God’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD