DVD in de kijker: Sunset – László Nemes

Het verhaal van de film’Sunset’ speelt zich af in Boedapest, 1913. Írisz Leiter komt aan in de Hongaarse hoofdstad en begeeft zich naar de bekende hoedenzaak, die ooit eigendom was van haar ouders. Haar beide ouders lieten evenwel het leven in een brand en Irisz bleef alleen achter.

sized_5958-sunset-laszlo-nemes-1

Ze heeft in Triëst een opleiding gekregen als hoedenontwerpster en solliciteert naar een baan in de legendarische hoedenwinkel. Maar ze wordt afgewezen door de nieuwe eigenaar. Maar Írisz Leiter geeft niet zomaar de moed op en wanneer ze verneemt dat ze nog een oudere broer heeft, gaat ze op zoek naar hem. Ze wIl kost wat kost haar broer ontmoeten, ook al heeft die een kwalijke reputatie. Ondanks de gevaren die op de loer liggen, tracht Írisz de man op te sporen die haar enige band met het verleden vormt en komen er donkere geheimen uit het verleden naar boven komen…

sized_5959-sunset-laszlo-nemes-2

‘Sunset’ is een film over een jonge vrouw die terugkeert naar haar geboorteplaats, op zoek naar antwoorden over haar familie en verleden. 

sized_6755-sunset-laszlo-nemes-3

‘Sunset’ is de nieuwste film van de Hongaars regisseur László Nemes, die vier jaar geleden debuteerde met het pakkende ‘Son of Saul’. Je komt als kijker terecht in het Hongarije, net voor de eerste wereldoorlog. De regisseur weet de sfeer van die tijd perfect weer te geven en levert met ‘Sunset’ een topfilm af. De film won de Fipresci Prijs op het Filmfestival van Venetië en kreeg een Officiële Selectie op het Toronto International Film Festival.

Liefhebbers van ‘de betere film’ zullen zeker hun gading vinden in deze uitstekende prent.

sized_6756-sunset-laszlo-nemes-4

Technische gegevens dvd:

EAN: 5051083149518

Regisseur: László Nemes

Acteurs: Juli Jakab, Vlad Ivanov, Evelin Dobos, Marcin Czarnik

Duur: 135 minuten

Taal: Hongaars

Ondertiteling: Nederlands, Frans 

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Extra: Behind the scenes

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Sunset’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD