Boek in de kijker: De Jongen en de Walvis – Linde Faas

De Jongen en de Walvis’ is een groot prentenboek van Linde Faas over Sam, een jongen die graag alleen is. In zijn bootje valt hij in slaap en komt in een storm terecht. Helemaal alleen dobbert hij in de eindeloze zee, totdat er een walvis opduikt. Sam en de walvis kunnen het goed met elkaar vinden en hij komt erachter hoe fijn het is om iemand te hebben om mee te spelen, om mee te ontdekken en om zich mee te verwonderen. Kortom, hij voelt hoe het is om een vriend te hebben.

walvis1‘De Jongen en de Walvis’ is een mooi en ontroerend boek voor kinderen vanaf 4 jaar, geschreven door Linde Faas, die tevens voor de prachtige illustraties zorgde. Linde haalde voor dit boek inspiratie uit het werk van haar man, die als marien bioloog onderzoek doet naar potvissen en andere walvissen in Noorwegen.

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze onder meer de boeken van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Prutje, en de non-fictietitels Colafonteinen en spetterende verfbommen en Spuitende slagaders en overstromende fonteinen met Jesse Goossens. http://www.lindefaas.nl

ISBN: 9789047711407 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95| Uitgeverij: Lemniscaat