Recensie: Help! Mijn oom is een inbreker… en dat kostte mij bijna het leven – Inge Bergh & Richard Verschraagen

on

‘Help! Mijn oom is een inbreker… en dat kostte mij bijna het leven’ is een zeer leuk en tevens spannend boek van Inge Bergh, met illustraties van Richard Verschraagen.

help1Het verhaal gaat over Floor. Haar ouders moeten nog een week werken voor ze samen op vakantie kunnen vertrekken. En daarom moet het meisje tegen haar zin een week bij haar oom Mark gaan logeren. Floor vindt oom Mark een ongelooflijke nerd en een halve gare. Komt daar nog bij dat ze haar ouders hoorde vertellen dat oom Mark een inbreker is!

Floor ziet het helemaal niet zitten om een week bij een inbreker te moeten logeren, misschien raakt ze zelf wel in de gevangenis! En ze krijgt het helemaal benauwd wanneer oom Mark haar meeneemt naar een verlaten kasteel. Gaat hij daar de boel leegroven? Of heeft hij andere plannen?

help2‘Help! Mijn oom is een inbreker… en dat kostte mij bijna het leven’ is een boek voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar. Spanning en avontuur verzekerd met dit knotsgek verhaal. Welke vreemde hobby oom Mark er op na houdt, lees je in dit uitstekend geschreven boek van Inge Bergh. Ook de prachtige illustraties van Richard Verschraagen zijn zeker de moeite waard. Wat De Boekenkast betreft: ‘Help! Mijn oom is een inbreker… en dat kostte mij bijna het leven’ is een absolute aanrader!

ISBN: 9789462914094 – Hardcover – 80 blz. – Prijs: € 14,95 – Uitgeverij: De Eenhoorn