Blu-ray in de kijker: Hellboy – Neil Marshall

on

De Amerikaanse fantasy-actiefilm ‘Hellboy’ van regisseur Neil Marshall is gebaseerd op het gelijknamig strippersonage van Mike Mignola. De hoofdrollen worden vertolkt door David Harbour, Milla Jovovich en Ian McShane.

hel2

De film werd oorspronkelijk ontwikkeld als het vervolg op ‘Hellboy II: The Golden Army’ (2008), maar door het afhaken van zowel regisseur Guillermo del Toro als hoofdrolspeler Ron Perlman werd uiteindelijk besloten om de film als een reboot van de franchise uit te brengen.

Hellboy is terug, vuriger dan ooit

Het verhaal

In 1944 wordt het half-demon wezen uit de Hel als Hellboy gedoopt en door professor en expert in het occulte Trevor Bruttenholm (Ian McShane) opgevoed en ingelijfd in het Bureau for Paranormal Research and Defense (BPRD). 

hel3

Jaren later gaat Hellboy (David Harbour) naar het Engelse platteland om het op te nemen tegen een drietal verwoestende giganten. Daar ontmoet hij de The Blood Queen, Nimue (Milla Jovovich), een herrezen, eeuwenoude tovenares die een lang vervlogen verraad wil wreken. Ineens bevindt Hellboy zich in een veldslag tussen het bovennatuurlijke en het menselijke en moet hij al zijn ‘helse’ krachten aanwenden zonder daarbij het einde van de wereld te veroorzaken…

hel5

Technische gegevens Blu-ray:

 EAN: 8719372008270

Acteurs: o.a. David Harbour, Milla Jovovich, Sasha Lane,  Daniel Dae Kim en Ian McShane

Duur: 121 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands 

Beeldformaat: 16:9 | 2.40:1

Audio: DTS-HD Master Audio 5.1

Extra’s: the Forever Warriors – Ye Gods and Devils: creatures and gear – Rise of the Blood Queen

Foto’s: Dutch FilmWorks

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Hellboy’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray