Recensie: Nero – De Premières: Ricardo – Marc Sleen

on

Van oktober 1947 tot december 2002 stonden De avonturen van Nero & Co onafgebroken in de krant. Voor elk stripverhaal creëerde Nero’s geestelijke vader Marc Sleen de meest kleurrijke figuren.

nero1In een reeks van negen albums, De Premières, staat telkens een van de hoofdfiguren van de stripreeks Nero in de kijker. Nadat Petoetje, Petatje, Meneer Pheip, Adhemar, Van Zwam, Jan Spier, Tuizentfloot en Madam Pheip reeds hun opwachting maakten, staat in het negende album de door en door slechte Ricardo centraal.

Ricardo, de gangster met de hoed, is geboren op Malta en is de slechterik in de verhalen van Nero & Co. Hij maakte zijn debuut in ‘De IJzeren Kolonel’, het 27ste album uit de reeks De avonturen van Nero & Co

‘De IJzeren Kolonel’ verscheen als voorpublicatie in de krant Het Volk vanaf 21 september 1956 tot en met 19 januari 1957. Het album verscheen bij uitgeverij Het Volk in februari 1957. Nu 62 jaar later is het opnieuw, in kleur, uitgebracht door Standaard Uitgeverij.

nero2‘De IJzeren Kolonel’ bevat een knotsgek verhaal waarin Nero in aanraking komt met de IJzeren Kolonel, een vreemde snuiter uit Engeland. Die beweert dat hij eigenaar is van het Suez kanaal. De Engelse kolonel overtuigt Nero om samen met hem naar Egypte te reizen om het Suez Kanaal opnieuw in zijn bezit te krijgen.

In Egypte komt Ricardo te weten dat Nero, Madam Pheip, Petoetje, Petatje en de IJzeren Kolonel uit Engeland diamanten en vijftig vaten petroleum aan boord hebben van hun loodsboot. Ricardo en zijn handlanger Alfredo willen het fortuin van de IJzeren Kolonel stelen om zo schatrijk te worden…

ISBN: 9789002267673 – Paperback – 56 blz. – Prijs: € 11,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij