Boek in de kijker: Draken zijn niet te koop’ – Tjibbe Veldkamp & Alice Hoogstad

on

Bij Lemniscaat is het prentenboek ‘Draken zijn niet te koop’ van Tjibbe Veldkamp met illustraties van Alice Hoogstad verschenen.

Het verhaal

draken1Eise heeft nieuwe buren. In hun tuin staat het vol met hokken waarin allerlei dieren in zitten. Eise houdt enorm van dieren en belt aan bij zijn nieuwe buurjongen Hubert-Jan. Deze laatste is een verwend jongetje die helemaal niet van dieren houdt. Hij vindt dieren saai en verzorgt ze niet. Eise wil graag de dieren helpen, maar de jongen mag van Hubert-Jan niet bij de dieren komen. 

Eise bedenkt een slim plan met een heel speciaal ei om zo de dieren van Hubert-Jan in zijn bezit te krijgen…

‘Draken zijn niet te koop’ is een vrolijk (voor)leesboek met een uitstekend verhaal en prachtige illustraties. Wil je weten welk plan Eise heeft om alle dieren van zijn buurjongen in zijn bezit te krijgen, moet je zeker dit boek aanschaffen! Echt de moeite waard!

Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp schreef vele prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Bij Lemniscaat verschenen onder andere zijn prentenboeken ‘22 wezen’ en ‘Kom uit die kraan!’, die beide bekroond werden met een Zilveren Griffel, en ‘Temmer Tom’, de kolderieke avonturen van Bert en Bart (samen met Kees de Boer) en de jeugdroman ‘Tiffany Dop’, die eveneens bekroond werd met een Zilveren Griffel. Dit jaar verschijnt er naast ‘Draken zijn niet te koop’ ook ‘Maar eerst ving ik een monster’ (met illustraties van Kees de Boer).

Alice Hoogstad 

Alice Hoogstad (1957) illustreert al jaren kinderboeken (waaronder Polleke van Guus Kuijer). Ze tekent ook voor Sesamstraat, maar werkt het allerliefst aan haar eigen prentenboeken. Voor Lemniscaat maakte ze met Elle van Lieshout en Erik van Os ‘En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?’Monsterboek’, bekroond met een Gouden Penssel was haar eerste eigen werk bij Lemniscaat. Later verschenen bij Lemniscaat ‘Mijn oma is een ooievaar’ en ‘Kom uit die kraan’ (met Tjibbe Veldkamp).

ISBN: 9789047711124 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95 | Uitgeverij: Lemniscaat