Boek in de kijker: Stop! Monsters! – Mark Janssen

on

stop1‘Stop! Monsters!’ is een opmerkelijk prentenboek van Mark Janssen. Het verhaal gaat over twee zussen die op pad zijn om een lading rommel weg te brengen. Met hun bakfiets vol oud ijzer komen ze verschillende monsters tegen. Niet zomaar monsters maar Grote Angstaanjagende Monsters! De meisjes proberen uit de klauwen van deze monsters te blijven en hebben daar een manier op gevonden…

‘Stop! Monsters!’ is een prentenboek voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar, met mooie illustraties van Mark Janssen. Het is een grappig en tegelijk griezelig boek en opmerkelijk is dat er in het boek maar één woord in staat: STOP!

Mark Janssen

Mark Janssen (1974) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Vanaf zijn eerste kinderboek ‘Mijn vriend de sjeik’ van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2017 werkte hij aan 350 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. 

In 2016 besloot hij zich meer toe te leggen op het maken van eigen prentenboeken. Hij maakte een succesvolle herstart bij uitgeverij Lemniscaat, die zijn prentenboek ‘Niets gebeurd’ uitgaf. Het boek werd prompt een succes met vele vertalingen. 

Na dit debuut als schrijver volgde in 2017 zijn tweede eigen prentenboek: ‘Dino’s bestaan niet’. In dat jaar verscheen ook het prentenboek ‘Ik wil een leeuw’, dat Mark illustreerde. Heel wat van Marks boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland. Ze werden vertaald in meer dan tien talen.

ISBN: 9789047711483 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95 | Uitgeverij: Lemniscaat