Recensie: De Andere Weg – Laïla Koubaa & Stefanie De Graef

Bij uitgeverij De Eenhoorn is er met ‘De Andere Weg’ een bijzonder prentenboek verschenen voor volwassenen. 

andere1

Het verhaal speelt zich af in Japan, waar de stoelenspringers weer eens hadden gesprongen. Ze sprongen zodanig dat het eiland beefde en ergens rolden er vier kleine zwaluweitjes uit hun nest.

Kikaru is samen met zijn vrienden onderweg naar Ringo en Chika en vindt de eitjes van de zwaluw. Hij steekt de eitjes in een doosje van bamboe en neemt ze mee.

andere3

Ringo en Chika wonen samen met de kleine Tomoko ergens op een berg. Elk jaar komen Kikaru en zijn vrienden samen om het begin van de lente te vieren. 

‘s Avonds vieren ze feest, ze lachen, ze dansen, er wordt veel gegeten en er wordt zelfs vuurwerk afgeschoten. De volgende dag vertrekt Kikaru. Hij gaat de zwaluweitjes terugbrengen naar hun nest. Maar onderweg valt hij en breekt hij zijn heup en belandt zo in een diepe slaap …

andere2

‘De Andere Weg’ is een speciaal boek met een sterk verhaal over de kracht van de natuur. Het is geschreven door Laïla Koubaa en de zeer mooie tekeningen zijn van de Gentse illustratrice Stefanie De Graef. ‘De Andere Weg’ is een kunstig geschenkboek voor volwassenen en is een absoluut pareltje!

andere4

Laïla Koubaa 

Laïla Koubaa (1977) is schrijver. Ze is dochter van een Tunesische vader en een Belgische moeder. Ze groeide op in Eggewaartskapelle, een Vlaams polderdorpje. 

Laïla woont met haar twee kinderen en man, de schrijver Bart Koubaa, in Gent. Ze is master in de Oosterse Talen en Culturen en begeleidt jongeren met specifieke noden in verschillende scholen. ‘De Andere Weg’ is het eerste boek van Laïla dat verscheen bij uitgeverij De Eenhoorn.

Stefanie De Graef

Stefanie De Graef werd geboren in Gent in 1980. Ze studeerde Grafische en reclamevormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Voor haar afstudeerproject Vreemdgaan ontving ze de R. Bruynseraede-De Witte prijs.

Bij uitgeverij De Eenhoorn verschenen eerder de boeken ‘Scherven van de hemel’ en ‘Aisha’ van Geert De Kockere, allen met illustraties van Stefanie De Graef.

ISBN: 9789462914070 – Hardcover – 48 blz. – Prijs: € 19,95 – Uitgeverij: De Eenhoorn

Foto’s: De Eenhoorn