Recensie: Zijn Traktatie – Penelope Bloom

on

Penelope Bloom heeft jaren gewerkt als docent op een middelbare school. Vorig jaar zegde ze haar baan op om zich fulltime op het schrijven te richten. Inmiddels is ze dé # 1 romance-auteur op Amazon. Bij uitgeverij Boekerij verscheen haar driedelige ‘Verboden Vruchten’-serie. Eerder verscheen Deel 1 ‘Zijn Banaan’ en deel 2 ‘Haar Kers’, waarin we onder andere kennis maakten met de knappe en sexy Chamberson broers. Nu verscheen ‘De Traktatie’, het derde en laatste deel van deze reeks. In ‘De Traktatie’ draait het verhaal rond Emily. 

Het verhaal

trak1Om rond te komen combineert Emily verschillende baantjes. Ze geeft onder andere schilderlessen in een bejaardentehuis. Ze droomt er echter al jaren van om professionele kunstenares te worden. Nu staat ze op het punt om eindelijk haar droom waar te maken. Nog een paar maanden te gaan en dan stapt ze op het vliegtuig richting Parijs om aan de kunstacademie te beginnen. En dit keer laat ze zich door niets of niemand tegenhouden.

Wanneer ze gevraagd wordt om de decors van een Halloween bedrijfsfeest te maken en het kantoor van haar nieuwe baas Ryan binnenstapt, kan ze haar ogen niet geloven. Hij is niet alleen ongelofelijk knap en sexy, ze kent hem bovendien nog van op de middelbare school, waar ze toen verliefd op hem was! 

Helaas heeft ze aan die tijd slechte herinneringen en op de koop toe zag Ryan haar toen niet staan. Tot nu toe was het haar perfect gelukt om mannen uit de weg te gaan. Maar Ryan maakt iets in haar los wat haar hormonen op hol doen slaan.

Maar Emily is niet van plan toe te geven aan haar gevoelens. Ze gaat haar professionele en financiële toekomst echt niet op het spel zetten voor een avontuurtje met haar baas en in januari stapt ze het vliegtuig op om in Parijs haar droom waar te maken…

‘Zijn Traktatie’ is een klassieke, romantische komedie, zonder verrassingen of plotwendingen. Maar dit doet totaal geen afbreuk aan het verhaal. Het verhaal is geschreven in het perspectief van de twee hoofdpersonages Emily en Ryan. In afwisselende hoofdstukken geeft ieder personage zijn eigen kijk op wat er zich afspeelt. 

Ben je een fan van Jennifer Probst en Audrey Carlan? Dan is deze reeks zeker iets voor jou!

trak2Penelope Bloom heeft een geweldige en vlotte schrijfstijl, ze heeft met ‘Zijn Traktatie’ een roman geschreven met een vermakelijke verhaallijn, met leuke hoofdpersonages die een totaal verschillend karakter hebben. Een luchtig verhaal vol romantiek en natuurlijk ook een aantal vurige scènes.

Voor de humor in het verhaal zorgen William Chamberson, een miljardair die houdt van fratsen uithalen, en de beruchte oma van zijn vrouw, het meest ondeugende oudje van het rusthuis. Deze twee  zorgen voor hilarische situaties.

Ben je op zoek naar heerlijke ontspannende lectuur met veel humor? Dan is deze serie zeker iets voor jou. De romans in deze serie kunnen los van elkaar gelezen worden, maar het is fijn om alle delen te lezen omdat de hoofdpersonages van de vorige boeken ook nu nog een deel uitmaken van het verhaal. Het is leuk om te weten hoe het verder met hen gaat.

Helaas is er een einde gekomen aan deze leuke en ontspannende Verboden vruchten-serie. Ik kijk alvast uit naar een nieuwe roman of serie van Penelope Bloom!

ISBN : 9789022587218 – Paperback – 192 blz. – Prijs: € 12,99 – Uitgeverij: Boekerij