Recensie: Hé Yopa – Paul McCartney & Kathryn Durst

on

Paul McCartney, wereldberoemd als zanger/muzikant van o.a The Beatles, heeft met ‘Hé Yopa’ een voorleesboek geschreven. De Canadese illustratrice Kathryn Durst zorgde voor de bijpassende illustraties.

he2Het verhaal gaat over Eduard Kapitein sr, een grootvader die vele avonturen beleeft met zijn kleinkinderen Lucy, Tom, Em en Bob. Op een dag logeren de kleinkinderen bij hun opa en ze vervelen zich. Om de verveling te doorbreken haalt Yopa, zoals ze grootvader noemen, een stapeltje ansichtkaarten uit zijn broekzak. Met een kompas kan hij hen naar de plaats van de postkaart toveren en zo beleven Lucy, Tom, Em en Bob de gekste avonturen…

he1‘Hey Grandude!’ is de originele titel van het prentenboek en is vertaald naar het Nederlands door Erik Bindervoet. Een goede speurneus vindt in het boek talrijke verwijzingen naar Paul McCartney en de Beatles. ‘Hé Yopa’ is een vrolijk boek met een leuk en magisch verhaal, dat aantoont dat het nergens beter is dan thuis. De zeer prachtige, kleurrijke tekeningen van Kathryn Durst vormen de kers op de taart!

ISBN: 9789047626688 – Hardcover – Prijs: € 14,99 – Uitgeverij: Van Halewyck