DVD-box in de kijker: Little Britain – De complete collectie

on

Sony Home entertainment heeft de complete serie van ‘Little Britain’ uitgebracht op DVD. De dvd-box bestaat uit de drie seizoenen (25 afleveringen) van de bekroonde reeks én ‘Little Britain Live (de 90 minuten durende theatershow).

Deze komische televisieserie werd voor het eerst in 2003 op de Britse zender BBC uitgezonden en elke aflevering bestaat uit korte sketches. De serie werd geschreven door Matt Lucas en David Walliams, Matt Lipsey is de regisseur en Tom Baker praat de sketches aan elkaar.

sized_00_11_35mb

‘Little Britain’ werd meermaals bekroond met diverse prijzen. Zo won het in 2004 de Comedy Programme Award en Best Make Up & Hair Design op de BAFTA’s, in 2005 werden hier ook nog een BAFTA voor Best Comedy Performance en een tweede award voor Comedy Programme Award aan toegevoegd. En in 2006 won de serie een Emmy Award voor beste komedie.

lit2

Het verhaal bestaat uit korte sketches en op het eerste zicht lijkt of alles draait om platte humor, maar dat is niet zo. De sketches zitten slim in elkaar en leveren commentaar op de Britse samenleving, vaak minderheidsgroepen zoals gehandicapten, homo’s, transseksuelen en corpulente mensen.

lit3

Velen zullen de oneliners als ‘A’m a Lady’ tot ‘No, but yeah, but no’ en ‘I am the only gay in town’ zeker kennen. De humor van ‘Little Britain’ is typisch Brits, een van absurde, droge humor met een vaak ironische ondertoon. You love it or you hate it. Fans van Britse series zoals Monty Python’s Flying Circus en The Fast Show zullen zeker deze serie smaken.

sized_00_08_8mb

Technische gegevens DVD-box

EAN: 5430000728386

Regisseur: Matt Lipsey

Cast: o.a. Matt Lucas, David Walliams, Anthony Head, David Walliams

Duur: 740 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 4:3

Audio: Dolby Digital 2.0

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Extra’s: Little Britain ‘Abroad’ – Little Britain ‘Live’

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

Little Britain – De complete collectie’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op DVD