DVD-box in de kijker: Blackadder – De complete serie

on

De complete serie van ‘Blackadder’ is op DVD uitgebracht door Sony Home Entertainment. De DVD-box bestaat uit 4 dvd’s, goed voor zo’n 700 minuten kijkplezier.

In ‘Blackadder’ geeft Rowan Atkinson een satirische kijk op de Britse geschiedenis. Hij kruipt in de huid van verschillende geslachten van de corrupte en manipulatieve familie Blackadder.  De complete collectie van de vier seizoenen ( 24 afleveringen) van deze klassieker worden samen uitgebracht in een vierdelige dvd-box.

sized_06_01_20MB

De reeks bestaat uit vier series en elke serie speelt zich af in een ander tijdperk in de geschiedenis, steeds met Rowan Atkinson in de rol van Blackadder en Tony Robinson als zijn hulpje Baldrick.

sized_02_01_7MB

De series zijn The Black Adder,  dit deel speelt zich af in de Middeleeuwen, 1485-1498. Blackadder II speelt zich af ten tijde van Elizabeth I (1558-1603). Blackadder the Third speelt zich af tussen 1760 en 1815, de tijd van George III en Blackadder Goes Forth tijdens de Eerste Wereldoorlog tussen 1914 en 1917.

black1

De serie ‘Blackadder’ is een uitstekende reeks, je moet natuurlijk houden van deze vorm van humor. Omdat het verhaal zich afspeelt in verschillende tijden is het steeds fris en vol humor. ‘Blackadder’ verveelt op geen enkel moment en is na al die jaren nog steeds leuk om te zien. De serie bevat tijdloze humor met Rowan Atkinson op zijn best!

Technische gegevens DVD-box

EAN: 5430000728393

Acteurs: o.a. Robert East, Tony Robinson, Elspet Gray, Rowan Atkinson, Brian Blessed, Tim McInnerny

Duur: 700 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 4:3

Audio: Dolby Digital 2.0

Foto’s: Sony Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

‘Blackadder‘  is uitgebracht door Sony Home Entertainment en is verkrijgbaar op DVD