DVD in de kijker: Nous finirons ensemble – Guillaume Canet

on

De Franse film ‘Nous finirons ensemble’ is geschreven en geregisseerd door Guillaume Canet. Deze tragikomedie is het vervolg op het succesvolle film ‘Les Petits Mouchoirs’ uit 2010.

sized_6899-nfe-0692-groupe-jardin

Het verhaal

Sinds de vriendengroep is uiteengevallen hebben de leden nog maar weinig contact met elkaar gehad. Max woont in prachtige huis in Zuid-Frankrijk om er zich te herbronnen. Zijn vrienden willen hem verrassen voor zijn verjaardag en gaan allen naar zijn vakantiehuis. De verrassing is geslaagd, maar Max is overdonderd en helemaal niet opgezet met het onverwachte bezoek.

sized_6923-nfe-post-it-3

Zijn vrienden weten immers niet in welke benarde financiële situatie Max zich bevindt. De groep belandt al snel in onverwachte situaties, er komen geheimen aan het licht en de vriendschappen worden op de proef gesteld…

‘Nous finirons ensemble’ is een uitstekend vervolg op de Franse kaskraker ‘Les Petits Mouchoirs’. Het is een film over thema’s zoals vriendschap, liefde en ouderschap.

sized_6911-nfe-still-05-groupe-huitres

Regisseur Guillaume Canet kon rekenen op dezelfde acteurs als in de eerste film. Het is leuk om Marion Cotillard, Jean Dujardin, François Cluzet en de anderen opnieuw te zien schitteren in deze bioscoopfilm.

Het verhaal is een vervolg op de film uit 2010 en daarom is het wel handig dat je ‘Les Petits Mouchoirs’ gezien hebt, kwestie van mee te zijn met het verhaal en de personages.

sized_6916-nfe-still-10-clementine-baert

Technische gegevens dvd:

EAN: 5051083149532

Regisseur: Guillaume Canet.

Acteurs: François Cluzet, Marion Cotillard, Gilles Lellouche, Laurent Lafitte, Benoît Magimel, Pascale Arbillot, Clémentine Baert, Valérie Bonneton, José Garcia

Duur: 128 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Extra’s: Making of (27 min) & Bloopers (12 min)

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar 

‘Nous finirons ensemble’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD