DVD in de kijker: The Best of Enemies – Robin Bissell

on

Verenigde Staten 1971. In de stad Durham, in de staat North Carolina, leven de zwarten en de blanken volledig gescheiden. Racisme is er alom aanwezig, de Ku Klux Klan heeft er nog veel aanhang en de zwarte bevolking leeft er in erbarmelijke toestanden. Mensenrechtenactiviste Ann Atwater (Taraji P. Henson) probeert de mensen zo veel mogelijk te helpen bij rechtszaken, maar meestal heeft de blanke rechter geen oren naar haar wensen.

sized_M022_TBOE_Unit_09691

Wanneer de school voor de zwarte kinderen afgebrand is, moeten de kinderen naar een school voor blanke kinderen. Dit is natuurlijk helemaal niet naar de zin van de blanke ouders, zwarte kinderen op een blanke school is helemaal not done. Ook de plaatselijke rechtbank wijst het voorstel af.

sized_M109_TBOE_Unit_01034

Ann Atwater laat het hier niet bij en er komt een bijeenkomst over desegragatie op scholen. De mensenrechtenactiviste neemt het op tegen de lokale Ku Klux Klan-leider C.P. Ellis (Sam Rockwell). Het debat leidt tot verrassende onthullingen die hun leven voorgoed veranderen…

sized_M046_TBOE_Unit_09035

‘The Best of Enemies’ is geschreven en geregisseerd door Robin Bissell. Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘The Best of Enemies: Race and Redemption in the New South’ van Osha Gray Davidson. 

‘The Best of Enemies’ is een mooie, ontroerende, op waargebeurde feiten gebaseerde film over racisme en hoe een zwarte mensenrechtenactiviste probeert tegen de stroom in te gaan. Hoewel ze veel tegenstand krijgt, probeert ze met de moed der wanhoop tegen de volledig blanke lokale rechtbank te strijden. De hoofdrollen worden vertolkt door Academy Award-genomineerde Taraji P. Henson (beste vrouwelijke bijrol, The Curious Case of Benjamin Button, 2008) en Academy Award-winnaar Sam Rockwell (beste mannelijke bijrol, Three billboards Outside Ebbing, Missouri, 2017).

sized_M176_TBOE_Unit_05069

Technische gegevens DVD:

EAN: 8712609639797

Regisseur: Robin Bissell

Acteurs: o.a. Taraji P. Henson, Sam Rockwell, Babou Ceesay, Anne Heche, Wes Bentley, Bruce McGill, John Gallagher Jr. en Nick Searcy.

Duur: 128 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Sony Home Entertainment

Extra’s: Verwijderde scènes

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘The Best of Enemies‘ is uitgebracht door Sony Home Entertainment en is verkrijgbaar op DVD