Recensie: Ricky en Ronnie – Luc Deflo

on

Op 26 november zal het een jaar geleden zijn dat auteur Luc Deflo na een slepende ziekte overleed. Zoals Deflo het zelf wenste, verschijnen postuum nog vier romans. Na ‘Levend speelgoed’ is er nu de thriller ‘Ricky en Ronnie’ verschenen.

Het verhaal

deflo1De 54-jarige Peter Kreemers heeft zijn jongere minnares Rani Demolenaere voor haar verjaardag op een etentje getrakteerd. Kreemers heeft haar een dure ring cadeau gedaan én de charmeur heeft een kamer gereserveerd in een rendez-voushuis. Daar kan het koppel twee uur lang genieten van elkaar. Het belooft een hete avond te worden voor de twee verliefden!

Ze zijn nog maar net op de kamer wanneer de elektriciteit uitvalt. Gelukkig kunnen ze rekenen op de behulpzame elektriciteitscontroleur Ricky Goovaerts.

Al snel blijkt dat Ricky helemaal geen elektricien is en dat hij heel wat andere plannen heeft met Peter en Rani. Ricky blijkt zowel een psychopaat, een pervers als een moordenaar te zijn. Hij.staat via een microfoon in verbinding met zijn kompaan Ronny, die beneden de wacht houdt. 

Wat volgt is een ware hel voor de twee verliefden. Ricky houdt ervan om zowel een fysiek als een psychologisch steekspel te spelen met zijn twee slachtoffers. Het wordt voor hen een heuse nachtmerrie waarin ze niet alleen hun liefde voor elkaar, maar ook hun leven op het spel moeten zetten..

deflo2‘Ricky en Ronnie’ is een standalone thriller zonder de vaste personages uit de meeste boeken van Deflo. Deze thriller bevat een buitengewoon spannend verhaal, je voelt als lezer zo de angstaanjagende sfeer die er heerst op de kamer van het rendez-voushuis. Want Ricky is een nietsontziende moordenaar die voortdurend de beleven van zijn compaan Ronny opvolgt en hij is echt tot alles in staat…

Met ‘Ricky en Ronnie’ is spanning van begin tot einde verzekerd en deze thriller bevat een verrassend einde met bloedstollende scènes!

Luc Deflo (1958-2018) was een van de succesvolste Vlaamse thrillerauteurs. Bijna 20 jaar lang verwende hij zijn lezers met zijn uitstekende thrillers. Postuum verschijnen, zoals hij dat wenste, nog vier romans van hem. ‘Ricky en Ronnie’ is daarvan de tweede.

ISBN 978-94-6383-038-6 – Paperback – 288 blz. – Prijs: € 22,00 – Uitgeverij: Van Halewyck