Recensie: Bodemloos – Hilde Vandermeeren & Walter Damen

on

Bij uitgeverij Van Halewyck is er met ‘Bodemloos’ het tweede deel van een trilogie van misdaadauteur Hilde Vandermeeren en strafpleiter Walter Damen verschenen. Ook in dit tweede deel draait het verhaal rond Kirsten Hartogs, de Vlaamse advocate die in Portugal werkt en woont. Kirsten stond een jaar geleden in de belangstelling wanneer ze de Vlaamse projectontwikkelaar Marnick Tanghe verdedigde in een zaak rond de verdwijning van de dochter van de Portugese partijvoorzitter Carlos Jorge Sá Pimentel. Zie onze recensie van dit eerste deel. 

bodem1In ‘Bodemloos’ gaat het verhaal verder. Kirsten Hartogs is intussen een gewaardeerde advocate en heeft het enorm druk. Ze heeft bijna geen ademruimte meer en volgens haar baas Fontes zou ze het dringend wat kalmer aan moeten doen. 

Maar veel rust krijgt de Vlaamse advocate niet, zeker niet wanneer er op korte tijd de lichamen van Roberto Moreira en Gabriela Tavares teruggevonden worden. Beide slachtoffers werden op een beestachtige manier om het leven gebracht door de moordenaar die zichzelf ‘De Beul’ noemt. Lissabon staat in rep en roer door deze gruwelijke moorden. De rust keert echter weer wanneer er een zekere Alex Barbosa wordt opgepakt voor de dubbele moord op Moreira en Tavares.

Kirsten Hartogs krijgt een telefoontje van Barbosa en de vermoedelijke seriemoordenaar vraagt haar of ze hem wil bijstaan als advocate. Fontes wil niet dat Kirsten deze zaak aanneemt. Toch wil Kirsten Barbosa verdedigen en het komt zover dat ze het advocatenkantoor Fontes & Associados verlaat om als zelfstandige verder te gaan.

Ook Miguel Rodrigues, de onderzoeksjournalist bij de krant Público, is geïnteresseerd in deze zaak en wil de waarheid achterhalen. Hij moet daarvoor echter wel samenwerken met zijn nieuwe collega Fernando. En de twee zijn nu niet bepaald de beste vrienden.

Door het verdedigen van de vermoedelijke seriemoordenaar is Kirsten volksvijand nummer 1 geworden in Portugal. Deze zaak houdt het hele land in de ban en de jonge advocate ondervindt al snel dat samenwerken met Barbosa niet eenvoudig zal worden. Ook in haar privéleven gebeurt er veel en dreigt er een nieuw gevaar op: een schaduw uit haar verleden…

45196110_1851752544923914_8227664447158616064_n (1)

Met ‘Bodemloos’ hebben Vandermeeren en Damen een uitmuntend vervolg geschreven op ‘Ademloos’, het eerste boek van deze trilogie. ‘Bodemloos’ heeft alles: een goed en meeslepend verhaal vol spanning, mysterie, verrassende wendingen en een ijzersterk plot. Het verhaal is zo boeiend geschreven dat je het boek het liefst in één ruk uitleest. 

Ik heb ‘Bodemloos’ met veel plezier gelezen en kan het alleen maar aanraden. Het is een fantastische thriller met verschillende verhaallijnen die perfect samen komen. Nu is het spannend afwachten tot volgend jaar, wanneer ‘Meedogenloos’, het derde en laatste deel, verschijnt!

Hilde Vandermeeren schreef eerder 45 kinder- en jeugdboeken, intussen is ze een van Vlaanderens beste thrillerschrijvers. Ze won met ‘Als het duister wordt’ de Hercule Poirot publieksprijs 2013 en stond met ‘Stille grond’ op de shortlist Gouden Strop 2016, de thriller waarvan de filmrechten verkocht zijn aan Eyeworks Belgium. Haar bestseller ‘Schemerzone’ werd bekroond met de Hercule Poirotprijs 2017 en haalde de longlist Bookspot Gouden Strop 2018. 

Walter Damen studeerde rechten aan Ufsia in Antwerpen en aan de KU Leuven. In het kader van zijn studies haalde hij ook bijkomende certificaten, waaronder gerechtelijke geneeskunde. Hij trad op als advocaat in verschillende gemediatiseerde dossiers en is medeauteur van verschillende boeken, waaronder meerdere bestsellers. Hij was ook een van de gezichten in de serie Strafpleiters op Canvas.

ISBN: 9789461319395 – Paperback – 325 blz. – Prijs:  22,00 – Uitgeverij: Van Halewyck