Recensie: Anders gaat ook – Hoe functioneer ik met autisme en ADHD – Elise Cordaro

on

De 32-jarige Elise Cordaro voelde altijd al dat ze anders was, maar kon dat nooit plaatsen. Ze stelde zich voortdurend vragen: Waarom ben ik uitgeput na een gesprek van een half uur? Waarom breekt het angstzweet mij uit wanneer ik moet telefoneren? Waarom hoor ik er nooit bij? 

Op haar 27ste ontdekte Elise dat ze autisme en ADHD heeft. Ze had wel al twee masterdiploma’s, werkte voltijds en woonde zelfstandig, maar besefte pas na het stellen van de diagnose hoe moeilijk dit allemaal voor haar is en waarom ze steeds de dingen anders aanpakt dan de rest.

Elise Cordaro besefte dat ze niet de enige was die moest overleven met een stel ‘abnormale’ hersenen in onze ‘normale’ samenleving en deelde haar bevindingen en tips op haar blog www.mysig.be en op https://www.facebook.com/mysigblog/

anders1Ook schreef ze met ‘Anders gaat ook – Hoe functioneer ik met autisme en ADHD’ een boek over functioneren met autisme en ADHD. In dit boek verklapt Elise alle trucjes, copingmechanismen en inzichten die ze tot op heden heeft ontwikkeld. 

‘Anders gaat ook’ is een boek dat vlot leest, handig ingedeeld is in verschillende hoofdstukken en geschreven is in mensentaal. Een boek met situaties en voorbeelden die voor velen zo herkenbaar zijn, maar moeilijk mee om te gaan zijn. Denk maar aan sociaal contact maken, altijd moe zijn, boodschappen doen, studeren en het huishouden regelen. Elise geeft haar bevindingen en tips over deze en vele andere zaken in haar boek. 

Het boek is voor velen een hart onder de riem en een inspiratiebron om je eigen weg te vinden. Het is de bedoeling dat je er die tips uithaalt die voor jou van toepassing zijn. Want anders gaat ook.

‘Anders gaat ook’ is een uitstekend boek met concrete tips, mind hacks en inspiratie om mensen met autisme en ADHD beter te laten functioneren in onze samenleving, kortom een absolute aanrader!

ISBN: 9789089247117 – Paperback – 240 blz. – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Houtekiet