Sony Pictures Entertainment brengt 80’s Classics uit

on

Sony Pictures Entertainment heeft een collectie 80’s classics opnieuw uitgebracht op DVD. Met de 80’s Classics zijn er elf klassiekers opnieuw uitgebracht: Blind Date, Blue Thunder, Body Double, Hope and Glory, Krull, Look Who’s Talkin, Peggy Sue Got Married, Real Genius, Starman, Stripes en White Nights.

Deze nostalgische must-sees met top acteurs en actrices in hun jonge jaren horen thuis in de collectie van elke movie-lover.

 • Blind Date Een Amerikaanse romantische komedie uit 1987 van Blake Edwards met in de hoofdrollen onder meer Bruce Willis en Kim Basinger. 
 • Blue Thunder  is een actie-thriller uit 1983 met Roy Scheider. De Blue Thunder is een speciaal ontwikkelde helikopter. Het is het meest dodelijke wapentuig ooit gefabriceerd. Frank Murphy (Roy Scheider) is uitgekozen om de Blue Thunder te testen en al gauw is hij overdonderd van de snelheid en de capaciteiten van de helikopter.
 • Body Double is een film uit 1984 geregisseerd door Brian De Palma. Deze film heeft een cultstatus vanwege de typische jarentachtigdecors, de newwavemuziek, de erotische scènes en de onderbreking met de videoclip Relax van Frankie Goes to Hollywood.
 • Hope and Glory is een Britse film van John Boorman die werd uitgebracht in 1987. Het scenario is gebaseerd op de herinneringen van Boorman en zijn ervaringen als kleine jongen tijdens de ‘Blitz’, de periode aan het begin van de Tweede Wereldoorlog (september 1940-mei 1941) toen Nazi-Duitsland het Verenigd Koninkrijk stelselmatig bombardeerde.
 • Krull is een Britse film uit 1983 van Peter Yates met in de hoofdrollen Ken Marshall, Liam Neeson en Lysette Anthony. Deze film is gebaseerd op een origineel scenario van Stanford Sherman en was een van de duurste films (ca. 27 miljoen dollar) van zijn tijd. Kritiek en publiek waren echter niet onder de indruk en de film flopte aan de kassa (totale inkomsten 16,5 miljoen dollar). Tegenwoordig wordt de film gezien als een cultfilm.
 • Look Who’s Talkin is een Amerikaanse komedie uit 1989 geschreven en geregisseerd door Amy Heckerling. De film maakt gebruik van de gimmick dat volwassen acteurs de gedachtes van kleine kinderen hardop inspraken als ware ze cognitief volledig ontwikkelde personen. De hoofdrollen zijn voor John Travolta, Kirstie Alley en Bruce Willis als de stem van Mikey.
 • Peggy Sue Got Married is een Amerikaanse komedie-fantasyfilm uit 1986 onder regie van Francis Ford Coppola. De productie werd genomineerd voor onder meer de Academy Awards voor beste cinematografie, beste kostuums en beste actrice (Kathleen Turner). Daarnaast waren er meerdere nominaties zowel voor een Golden Globe als voor een Saturn Award.
 • Real Genius is een komische film uit 1985 onder regie van Martha Coolidge. Het verhaal werd (losjes) gebaseerd op ware gebeurtenissen op het California Institute of Technology in Pasadena.
 • Starman is een Science Fiction classic die dateert uit 1984. De film werd geregisseerd door John Carpenter. De Voyager II is een ruimtesonde die wordt onderschept door een buitenaards ras. Zij ontcijferen de boodschap aan boord van de Voyager die hen uitnodigt de Aarde te bezoeken
 • Stripes is een komedie uit 1981 van Ivan Reitman met Bill Murray in de rol van taxichauffeur John Winger,. John verliest binnen een paar uur tijd zijn baan, zijn auto, en zijn vriendin. Beseffend dat zijn leven een grote mislukking is, besluit hij bij het leger te gaan. Hij haalt zijn vriend Russell Ziskey over hetzelfde te doen.
 • White Nights is een dramafilm over ballet uit 1985, opgenomen in Finland onder regie van Taylor Hackford. Lionel Richie won voor zijn nummer ‘Say You, Say Me’ hierin een Academy Award voor Beste Originele Nummer en een Golden Globe.