Blu-ray in de kijker: Brightburn – David Yarovesky

on

De Amerikaanse sciencefiction-horrorfilm ‘Brightburn’ is geregisseerd door David Yarovesky, met in de hoofdrollen Jackson A. Dunn, Elizabeth Banks en David Denman.

brig3

Het verhaal

Tori en Kyle Breyer zijn een kinderloos echtpaar. Het koppel probeert alles om zwanger te raken. Hun gebeden om een kindje worden verhoord wanneer er op een avond een ruimteschip neerstort vlakbij hun boerderij. In het ruimteschip vinden ze een baby aan boord. Tori en Kyle houden de baby en noemen hem Brandon. 

brig2

Het koppel aanziet Brandon als hun eigen kind. Brandon is altijd gehoorzaam en een beleefde jongen. Tot hij twaalf jaar wordt, dan krijgt hij driftbuien, wordt steeds opstandiger en de jongen ontdekt dat hij bovennatuurlijk sterk is.

Het gaat van kwaad naar erger met Brandon en al snel vallen de eerste slachtoffers..

sized_BB-PK-11_(UJGP_08516_r)

‘Brightburn’ is een uitstekende film van David Yarovesky, die eerder films als ‘Guardians of the Galaxy’ en ‘Slither’ regisseerde. Het is een sciencefiction-horrorfilm, vol spanning en horror, met een goed opgebouwd verhaal en een uitstekende Jackson A. Dunn in de rol van de angstaanjagende ‘superheld’ Brandon.

sized_V1-0003_B023C002_180407_R6QT.0162537

‘Brightburn’ is zeker de moeite waard om te zien, fans van thrillers en horrorfilms zullen ongetwijfeld deze film smaken. ‘Brightburn’  is vanaf 30 oktober 2019 verkrijgbaar op Blu-ray, dvd en UHD.

sized_BB-PK-10_(UJGP_02581)

Technische gegevens dvd:

EAN: 8712609641271

Regisseur: David Yarovesky 

Acteurs: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn, Jennifer Holland, Matt Jones, Meredith Hagner: Merilee McNichol, Emmie Hunter, Becky Wahlstrom en Michael Rooke:

Duur: 90 minuten

Taal: Engels en Frans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels 

Beeldformaat: 2.39:1

Audio: 5.1 DTS

Extra’s: Commentaar van de filmmaker – Een nieuwe superschurk in de maak – Heldenhorror! Een radicaal nieuw genre – Quick burns-Vignetserie

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Brightburn’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op UHD, Blu-ray® en DVD