Boek in de kijker: ‘Eieren – Makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken’ – Sophie Matthys

on

Sophie Matthys heeft na ‘Gehakt’, ‘Kip’ en ‘Scampi’ het boek ‘Eieren’ geschreven. Een kookboek met 55 makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken, met (uiteraard) eieren in de hoofdrol.

Zowel in het duurste restaurant als in de meest bescheiden keuken worden er met eieren gewerkt 

Een ei is het eenvoudigste voedingsmiddel ter wereld, maar ook het veelzijdigste, verrassendste en universeelste. Bijna heel de wereld lust een eitje, het is goedkoop, lekker en je kan er zoveel mee doen in de keuken.

sized_unnamed (29)

En dat bewijst Sophie Matthys met haar nieuwste kookboek. Met een ei kan je veel meer dan je denkt. Je kunt er een heerlijk ontbijt mee maken, van een simpel roerei tot en ontbijtpizza met gebakken eitjes, spinazie, feta en avocado. Of er een perfect hoofdgerecht van maken, zoals een quiche van courgette met ricotta en karwijzaad, of een ovenschotel van broccoli, ham, mozzarella en eieren.

“De smaak van een ei kun je nergens mee vergelijken” – Sterrenchef Peter Goossens

sized_unnamed (31)Verder kun je met eieren sauzen maken. Mayonaise, hollandaisesaus, bearnaisesaus of tartaarsaus smaken zelf bereid zoveel beter. In het boek ‘Eieren’ vinden we ook recepten terug voor het maken van desserts. Denk maar aan sabayon, crème caramel, advocaat en crème brûlée. Dit is slechts een greep uit de 55 recepten die in het boek staan.

De recepten zijn eenvoudig te maken. Bij elk recept staan de ingrediënten en de bereidingswijze vermeld, steeds voorzien van een handige tip en een mooie foto.

sized_unnamed (30)‘Eieren – Makkelijke recepten van bij ons en uit de wereldkeuken’ van Sophie Matthys is meer dan een kookboek alleen. Je vindt er antwoorden terug op vragen als Is het gezond om eieren te eten en hoeveel mogen we er per week eten? Waaraan herken je een vers ei? Kun je eieren invriezen? en zijn de eieren van mijn eigen kippetjes gezonder? Culinair journaliste Sophie Matthys geeft ook als extraatje nog negen leuke ei-weetjes mee.

‘Eieren’ van Sophie Matthys is een uitstekend boek om van een ‘gewoon’ ei een overheerlijk gerecht te maken. Gekookt, gebakken of gepocheerd bij het ontbijt, in een salade of wok bij de lunch, in een cake of koekjes als tussendoortje en in ontelbare vormen bij het diner: met een ei is iedereen blij!

ISBN: 9789022336755 – Softcover – 144 p. – Prij: € 19,99 – Uitgeverij: Manteau

Foto’s: Standaard Uitgeverij