Recensie: Margot, de fiets & de hekkensluiter – Peter Thiessen

Peter Thiessen studeerde Letterkunde en is al meer dan drie decennia actief in de cultuur- en mediawereld, onder meer als scenarist en documentairemaker. De afgelopen jaren vertoefde hij vaak achter de schermen van de topsport, wat hem inspireerde tot het schrijven van deze roman. Als auteur schreef hij al verschillende boeken in opdracht. ‘Margot , de fiets & de hekkensluiter’ is zijn literair debuut onder eigen naam.

marg1De hoofdrolspeelster in het verhaal is de 23-jarige Margot. Ze is net afgestudeerd en heeft haar diploma op zak. Margot beseft dat hiermee een einde gekomen is aan haar vrolijke studententijd en dat het tijd is om volwassen te worden. Om weg te vluchten van haar uitzichtloze thuissituatie heeft ze besloten om op wereldreis te vertrekken. Voor haar ouders houdt ze dit geheim. De enigste die op de hoogte is, is haar beste vriend Thys. 

Maar voor ze vertrekt kruist haar Albanese jeugdvriend Emil Maricic haar pad. Hals over kop besluit ze om met Emil mee te gaan, op zijn eigen zoektocht naar het goud dat nog zou overblijven van een omkoopschandaal in het voetbal waar zowel zijn grootvader als de grootvader van Margot in de jaren zestig zouden betrokken zijn.

Verdachte omstandigheden wekken bezorgdheid bij Margots ouders en ze besluiten de politie in te schakelen. Inspecteurs Demuydt en Vanmassenhove van de Federale politie leggen een verband met een lopend gerechtelijk onderzoek over cocaïnesmokkel naar Ibiza. Maar dit blijkt ook de eindbestemming van de zoektocht naar het criminele goud te zijn…

In deze spannende en razendsnelle thriller neemt de auteur je mee op een roadtrip vanuit Antwerpen doorheen Duitsland naar Kroatië, om even terug te keren naar Nederland met als eindbestemming Ibiza. 

Met ‘Margot’ heeft Peter Thiessen een realistisch en actueel verhaal geschreven dat leest als een trein. In korte hoofdstukken volgen we de personages gedurende twee weken en komen we meer te weten wat er zich afspeelt in hun leven. Ook krijgen we een zicht op wat er zich in de weken ervoor en in de weken erna heeft afgespeeld .  

De hoofdstukken eindigen altijd zo spannend dat je niet kan stoppen met lezen. Niet alleen de verhaallijn is geweldig, maar de personages heeft Peter ook met veel zorg uitgekozen. De hoofdpersonages zijn Margot, een zelfstandige twintiger die weet wat ze wil in het leven en muziek een belangrijke rol speelt in haar leven, en Emil, een vlotte sympathieke jongeman. We maken onder andere nog kennis met Thys, die ons veel weetjes bijbrengt, een groepje witte wijn drinkende dames die zich voortdurend in hogere sferen bevinden, ontrouwe mannen, sjoemelaars en een goeroe.

Dit  vlijmscherp en spannend verhaal is zo filmisch geschreven, dat je vanuit je luie zetel alles zelf meebeleeft. De auteur zorgde nog voor een extraatje: hij creëerde bij het boek een soundtrack voor tijdens het lezen van dit boek. De afspeellijst vind je op Spotify onder ‘Margot, de fiets & de hekkensluiter’.Het is een echte aanrader om de muziek op te zetten tijdens het lezen. De bijpassende muziek geeft een extra sfeer aan het verhaal. I love it.

‘Margot, de fiets & de hekkensluiter’ is een geweldig debuut. Het verhaal is actueel en zeer geloofwaardig. Dit in combinatie met fantastische personages heeft Peter Thiessen een pareltje van een thriller geschreven. Deze pageturner is een echte aanrader! Ik kijk alvast uit naar jouw volgende boek Peter!

Wil je Peter in het echt ontmoeten of je boek laten signeren?  Dat kan op de Boekenbeurs in Antwerpen. Op stand 308 bij Overamstel uitgevers zal Peter met veel plezier jouw exemplaar signeren op vrijdag 1 november van 12:30 tot 13:30, zondag 3 november van 15:30 tot 17:00  en maandag 11 november van 12:30  tot 14:00.

ISBN: 9789492958549 –  Paperback -. 336 blz. – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Horizon