Boek in de kijker: Wereldbakboek – Het beste gebak van Gent tot New York – Stefan Elias

on

Bij uitgeverij Kannibaal is het het boek ‘Wereldbakboek – Het beste gebak van Gent tot New York’ van Stefan Elias verschenen. Stefan Elias is jarenlang chef bij Patisserie Alsacienne Bloch geweest.

bak1De legendarische Gentse bakkerij Bloch was een begrip in Gent en ver daarbuiten. De zaak werd jammer genoeg gesloten in maart 2008, maar dankzij Elias wordt het culinaire erfgoed van Jacques Bloch nog steeds in ere gehouden. Stefan trok na de sluiting de wereld rond om workshops te geven, tegenwoordig geeft hij workshops in Gent en omgeving. 

Het is dankzij de workshops dat hij boeken is beginnen schrijven. Twee jaar nadat het ‘Belgisch Bakboek’ verscheen, heeft de Belgische meesterbakker een nieuw boek geschreven. Een zeer luxueus boek met meer dan 150 recepten uit de bakkerij.

Een bakbijbel met het beste gebak van Gent tot Tokio

bak2Het ‘Wereldbakboek’ is ingedeeld in zes grote hoofdstukken. Beginnen doet Elias met het hoofdstuk ‘Keukenhulp’. Hierin legt hij uit wat de basisbenodigdheden zijn, geeft hij bakkerij-, ingrediënten- en patisserieweetjes mee en deelt hij interessante baktips.

De ruim 150 recepten zijn ingedeeld in de hoofstukken ‘Brioches’, ‘Viennoiserie Danoise of Danish Pastry’, ‘Zoete broden’, ‘Taarten en gebak’ en ‘Hartig gebak’.

Van klassiekers als de oerdegelijke oude Hollandse appeltaart, de Franse tarte tatin, lange suissen, Gentse bolussen, swingende cinnamon rolls New York style, Russische piroshki, hartige manakish uit de Levant tot gezonde Japanse cheesecake. Je vindt deze en vele andere recepten terug in dit uniek bakboek.

Bij de recepten vinden we steeds de ingrediënten, de bereidingswijze en een tip terug. De prachtige foto’s zijn de spreekwoordelijke kers op de taart. Net als zijn vorig bakboek is dit boek een must-have voor elke (hobby) patissier. Een verzorgd boek met hartige recepten van een man die bezeten is van zijn vak.

“Als bakker heb je de luxe dat je weinig grondstoffen nodig hebt om toch iets ontzettend lekkers op tafel te toveren. Misschien wel het belangrijkste wat je daarbij nodig hebt, is geduld. Daarin zit vaak het geheim van de smaak.” — Stefan Elias

ISBN 978 94 6388 704 5 – Hardcover – 272 blz. _ Prijs: € 39,50 – Uitgeverij: Kannibaal

http://www.uitgeverijkannibaal.be/wereldbakboek